benegre.cat
Notícies

Intenten vendre un iaio en una fira de brocanters

Un matrimoni del Maresme ha estat detingut aquest cap de setmana quan intentava vendre el pare d’ella, Joaquim Manyosa de 87 anys, al Mercat d’Antiguitats i Brocanters de Cardedeu. Avisats per diversos assistents, els Mossos d’Esquadra van irrompre a la fira per aturar la comercialització d’aquest octogenari “en perfecte estat de conservació”, segons relatava el seu cartell de venda. El matrimoni responsable, en llibertat amb càrrecs, s’ha defensat assegurant que “l’objecte de venda complia tots els requisits de la Fira; és antic, està en bon estat i a casa nostra ja ha fet tot el servei que havia de fer. Ja no es fan avis com aquest”. Precisament, les seves propietats havien despertat l’interès de potencials compradors i col·leccionistes, que haurien arribat a oferir 3.000€ per adquirir l’ancià.

“Sens dubte era una bona oferta”, explica un dels compradors frustrats, tot reafirmant la visió dels venedors: “Un avi que pot explicar contes als nens, sap jugar a la petanca i fer ballar la baldufa per aquest preu és una ganga. Tot i l’interès que va despertar el iaio al Mercat de Brocanters, els Mossos van decidir intervenir per aturar “una monstruositat”  que addueixen a la cruesa de la crisi: “La gent està molt malament, ja no sap què fer per guanyar diners”.

Per la seva banda, el protagonista Joaquim Manyosa ha declinat exigir responsabilitats penals a la seva filla i el seu gendre perquè “els entén perfectament”. Segons ha fet saber als mitjans de comunicació, ell era el primer interessat en tancar l’operació: “Anar a una nova família i poder tornar a explicar les anècdotes de la Guerra Civil és l’únic que em donava ganes de viure. Quan arribes a certa edat els teus varems canvien”.

El matrimoni detingut s’enfronta a una pena de fins a 10 anys de presó per falta administrativa i comercialització d’éssers vius, un delicte que desconeixien que existia: “D’haver-ho sabut l’haguéssim venut per e-bay, que a Internet tot és legal”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies