benegre.cat
Notícies

Un descendent de Pompeu Fabra es querella “contra l’imbècil que va dir que les paraules escrites en majúscula no s’accentuen”

Ja ha arribat al límit. No ho pot suportar més. Kevin Zalazar i Fabra, un descendent de quarta generació de Pompeu Fabra, ha decidit fer un pas endavant i querellar-se “contra l’imbècil que un dia va dir que les paraules escrites en lletres majúscules no s’accentuen”. El rebesnét de l’impulsor de l’actual normativa lingüística catalana no entèn “com és que la gent es va poder creure l’afirmació d’un incult al qual li feia mandra posar accents. No m’entra al cap. És com si un alumne es negués a aprendre el català i, per culpa seva, tota la classe hagués d’estudiar en castellà. Inimaginable, oi? Doncs amb els accents a les majúscules hauria de ser igual”.

De pare gitano i mare catalana, Zalazar es considera un “rumberu lletraferit. El Pascaílla i el seu avi rebesavi són els seus ídols. “Per aquest ordre”, puntualitza. Al seu entendre, el Messenger i el Facebook “han fet molt de mal al jovent català, fins al punt que molts adolescents no posen accents a les majúscules i, en canvi, sí que puntuen algunes lletres consonants perquè les paraules quedin més mones. És esborronador. Catalunya necessita la seva pròpia Gestapo lingüística per anar casa per casa a posar ordre. Jo m’ofereixo. I m’agradaria començar pel Cinturó Roig de Barcelona”, ha dit en to amenaçador.

L’objectiu del descendent de Pompeu Fabra és “netejar la societat catalana d’analfabets, encara que això suposi aniquilar ciutats senceres com Sant Andreu de la Barca o Rubí”. Un cop el carrer ja estigui “polit”, el següent pas serà fer “justícia lingüística a les xarxes socials”. I és que en Kevin creu que “el Twitter s’ha convertit en un punt de trobada de pseudohumans poc evolucionats. Toni Cantó i María Dolores de Cospedal són la prova més evident d’això que explico”, ha afirmat.

L’origen del seu odi vers la “immundícia gramatical”, tal com ell l’anomena, no és nou en Zalazar. El jove ja ha estat detingut en diverses ocasions per agredir grups de Latin Kings amb un diccionari. “Van descobrir la cultura catalana de cop. De cop de puny. Ningú va dir que el procés d’integració fos fàcil”, ha argumentat. Cansat de què alguns estudiants de la Pompeu Fabra acusin el seu rebesavi de copión, Kevin Zalazar vol convèncer Òscar Dalmau, presentador d’El gran dictat, perquè l’acompanyia en la seva “croada per salvar la llengua. Com que la victòria està difícil, que almenys puguem fer unes risses pel camí”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies