benegre.cat
Notícies

Els llibreters aprofiten Sant Jordi per vendre mestres de primària i secundària perquè també tenen molt de ‘cuentu’

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha anunciat que aprofitarà aquesta Diada de Sant Jordi per vendre funcionaris de l’educació perquè “també tenen molt de cuentu”. L’associació creu que els mestres de primària i secundària “són autèntics especialistes de la novel·la dramàtica. Es passen el dia queixant-se i fent vaga amb reclamacions de ciència-ficció. Només pensen en guanyar més diners treballant menys hores. I la seva màxima aspiració laboral és agafar la baixa. Són com els espanyols però amb estudis”, han assegurat des de l’entitat.

El seu president, Antoni Daura, ha justificat el mercadeig de funcionaris de la docència afirmant que “la crisi econòmica i l’increment de la natalitat a Sant Adrià de Besòs han provocat una reducció dràstica de la venda de llibres”. En aquest context, el tràfic de professors “hauria de compensar” la pèrdua d’ingressos. I és que “sempre va bé tenir un mestre a la família. Coneixen excuses inimaginables per no anar a la feina. I t’expliquen històries esfereïdores que fan posar la pell de gallina. Com la d’aquell professor que va sacrificar una hora del seu cap de setmana per fer una reunió de pares un divendres a les 17h. Un màrtir de l’educació”, ha remarcat el mateix Daura.

Més enllà del comerç de professors, el Gremi de Llibreters ha fet els seus propis càlculs sobre la venda de llibres que els espera per aquest Sant Jordi. L’associació pronostica que “un dels títols més venuts serà VicTus, la història d’una passa de tos a la capital d’Osona”. En el cas de col·lectius concrets, “els hipsters tenen molts números per endur-se l’edició vintage de la Guia telefònica de Barcelona i província, mentre que els immigrants sense papers tornaran a apostar pel Llibre de família”. Finalment, l’actualitat vaticana també tindrà el seu moment de protagonisme. “Hi ha gais amb problemes d’autoestima que es compraran revistes bíbliques. I hi ha capellans amb problemes d’autoestima que compraran revistes de gais”. La literatura, ha afegit Antoni Daura, “sempre ha estat un gran nexe d’unió”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies