benegre.cat
Notícies

La PAH exigeix a ETA que torni a segrestar les persones que havia alliberat perquè no podien pagar la hipoteca del seu zulo

ETA torna a marcar l’agenda política de l’Estat. Després que el ministre de l’Interior comparés la banda terrorista basca amb l’avortament, ara ha sigut la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) qui ha exigit a la cúpula etarra que “torni a segrestar les persones que havia alliberat perquè no podien pagar la hipoteca del zulo on estaven recloses”. La portaveu del col·lectiu, la mediàtica Ada Colau, ha demanat als integrants de l’organització criminal que tinguin pietat de les seves víctimes i que els readmetin altre cop als seus reduïts amagatalls. “Totes les persones tenen dret a un habitatge. També els presoners de bandes armades”, ha recordat Colau.

Els informes elaborats per la PAH apunten que l’organització criminal ha especulat durant molts anys amb els seus zulos. “ETA sempre s’assegurava que els inquilins dels seus caus fossin empresaris benestants de l’oligarquia espanyola o persones amb un sou fixe, com ara agents de la Guardia Civil o funcionaris de presons”. Segons la plataforma, això permetia que la banda ingressés importants quotes mensuals que després dedicava a la construcció de més zulos i “a la compra de passamuntanyes al Decathlon. Eren molt primmirats amb la indumentària. Si no eren Quechua, preferien actuar amb la cara descoberta”, sosté el document de la PAH.

La primera acció de la plataforma per ajudar als segrestats que han estat alliberats per no pagar la hipoteca del zulo és convocar un escarni davant una herriko taberna de Donosti. “Concentrar-se davant d’un bar és la millora manera d’aglutinar gent”, ha justificat Colau. L’objectiu de la concentració és intentar “humanitzar el terrorisme etarra” perquè entengui la humiliació que està causant tant a les víctimes com a les seves famílies. “Estem parlant de situacions límit. Persones que es troben davant d’un dilema existencial: perdre els estalvis per seguir segrestades en un zulo o viure lliures però amb la consciència tacada perquè les han desnonat. No és un  tema fàcil”, ha insistit la dirigent de la PAH.

Tot i l’insistència de la plataforma, ETA ja ha anunciat a través d’un comunicat al diari Gara que no pensa fer “cap concessió més” als seus segrestats. Sobretot, després del fracàs de la seva proposta de llogar els zulos com a habitatges de protecció oficial. “No hi ha res a fer. Si no poden pagar la quota mensual del zulo, no tindrem més remei que deixar-los en llibertat”. Així mateix, la banda terrorista també ha assegurat que els escarnis de la PAH “són un atemptat a la llibertat d’expressió i un enaltiment encobert del nazisme”.

Paraules contundents que han estat molt aplaudides pel govern espanyol, que ha celebrat el “canvi d’actitud” i la “maduració intel·lectual” de l’organització basca. De fet, l’executiu de Mariano Rajoy ha reivindicat el dret d’ETA a “cobrar tributs per allò que és seu” i ha acusat les víctimes d’irresponsables. “Si els segrestats ja sabien que no podrien assumir el cost del zulo, que no s’hi haguessin posat. Que no busquin més excuses. És així de senzill”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies