benegre.cat
Notícies

Dues de cada tres persones que diuen fer tard per culpa de Renfe en realitat s'havien adormit

Un estudi de la UPC demostra que la Renfe és l’excusa més utilitzada entre els catalans que arriben tard a algun lloc però que, en realitat, la majoria de vegades la realitat és que el tren ha anat bé, però tu t’has quedat més clapat que un narcolèptic escoltant cançons de bressol. Jesús Reguant és l’autor del treball ‘Usos i costums dels catalans impuntuals’ on explica textualment: “la tremenda ineficàcia dels serveis oferts per Renfe ha creat el marc ideal perquè el ciutadà es relaxi amb l’hora d’arribada, ja que sap que el retard del tren sempre és una excusa creïble“. Per això, suggereix que, en el cas que es faci una aposta per la puntualitat de Renfe es faci sempre d’una manera gradual perquè la gent es pugui anar adaptant al canvi. “Als Grans Línies això de la gradualitat ho fan bé, per exemple, amb l’ús del català. Sempre parlen un català macarrònic perquè no et pensis que la normalització lingüística ja ha acabat. Està tot estudiat”, apuntava Reguant.

L’estudi també assenyala que la majoria dels caps sospiten que els seus treballadors s’agafen a l’excusa de la Renfe però “no tenen cap prova. A més, tots els treballadors ho fan molt bé i entren a la feina bufant com si vinguuessin super-estressats i enfadats per fer tard… perquè representa que tenien moltes ganes de ser a la feina. Tranquils, seguirà sent una excusa segura durant uns anys, però l’abús aixeca sospites. Es recomana fer-la servir un màxim de dos cops per setmana”, afegeix Reguant. Perquè és clar, reconèixer que ets un mandrós i t’has adormit està fora de les opcions acceptables. El problema és que, deixant banda de Renfe, les excuses es tornen més enrevessades i cal un major grau d’el·laboració. Per això, des de la UPC s’apunta que el millor és fer servir excuses impactants, que de tant grosses que siguin no puguin ser mentida. Com per exemple “he arribat tard perquè no volia deixa la puta morta a la banyera”, “el meu gat persa ha resultat ser islamista i s’ha immolat al menjador” o “he descobert que el meu pare és una stripper i he pagat 3 balls”. Excuses que et permetran seguir sent el més manta sense que es noti.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies