benegre.cat
Notícies

La Comissió Europea deroga la llei que prohibeix repetir vestit als casaments

La crisi no perdona i, davant la pressió popular, la Comissió Europea ha instat als estats membres a suprimir la normativa que obliga a les convidades als casaments a renovar el seu vestit a cada ocasió. L’eurocomissaria de Ciutadania, l’holandesa Viviane Reding, ha explicat que més de 25 milions de famílies es beneficiaran de la supressió d’una llei “que només ha servit per enriquir Amancio Ortega. El vell truc de combinar els mateixos complements de sempre amb un vestit de 10,95€”. Reding ha confirmat que la Comissió estudiarà limitar la despesa en celebracions nupcials “per protegir els ciutadans de ser extorsionats pels seus amics en temps de crisi. Hem detectat parelles que decideixen casar-se amb afany purament recaptatori o per anar de vances a Tailàndia”.

Milers de matrimonis han celebrat l’anul·lació de tan polèmica llei, que durant dècades ha obligat a les famílies a estrènye’s el cinturó als mesos d’estiu per afrontar una mitjana de tres casaments per temporada. “Des que vaig fer 30 anys que no vaig de vacances perquè cada estiu tinc un parell de casaments”, assegura un afectat, “no només et foten amb la data, sinó que has d’anar al comiat de solter i pagar el cobert del convit 10 vegades més car del que val. Hi ha nuvis que fins i tot compten el marge de benefici industrial”.

Precisament, aquest cap de setmana els Mossos van haver d’aturar una violenta baralla entre famílies en un banquet nupcial a Argentona (Maresme). Segons ha trascendit, un dels convidats va interrompre violentament l’esceneta dels nuvis tallant el pastís al crit de “he pagat 200€ i el cambrer m’està trilejant amb les ampolles de vi, això és una puta merda”, el que hauria donat peu a desagradables retrets entre els assistents.

Els experts corroboren que la decisió de la Comissió Europea alleujarà les famílies però adverteixen que “encara hi ha molta feina per fer. Ha arribat al punt que les persones maleeixen que un amic es casi i així acaben els banquets, amb tothom ebri i sense cap tipus de dignitat”.

Per la seva banda, el govern espanyol ha anunciat que acatarà la directriu de Brussel·les, però que estudia crear un impost especial per a les dones que decideixin repetir vestit “perquè seguirà semblant barato”, avisen fonts coneixedores de la matèria. Les intencions de l’executiu passen per “examinar un a un” els àlbums de fotografies,del Facebook per detectar “aquell vestit del H&M de sempre” i fer pagar una consideració en compensació.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies