benegre.cat
Notícies

Carme Forcadell incita els catalanoparlants a delinquir perquè el català també sigui la llengua vehicular a les presons

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha incitat els catalanoparlants a delinquir de manera reincident perquè els Mossos d’Esquadra puguin detenir-los i, d’aquesta manera, aconsegueixin que el català també sigui la llengua vehicular a les presons del país. “Volem ser una nació com qualsevol altra. I això vol dir que la nostra llengua pròpia no només ha de ser la predominant a les escoles, sinó també als centres penitenciaris. El català ha de ser l’idioma de referència dels reclusos. No es pot oblidar que són una part cada vegada més nombrosa de la societat”, ha argumentat Forcadell.

La portaveu de la principal entitat sobiranista de Catalunya, que també és una de les tres finalistes del premi Català de l’Any, té clar que la missió “no serà gens fàcil”. Sobretot, tenint en compte que “els espanyols són uns autèntics mestres de la delinqüència”. Parafrasejant el ministre Jorge Fernández Díaz, Forcadell ha recordat que “ser castellanoparlant no és el mateix que tenir antecedents penals. Però alguna cosa sí que hi té a veure. Potser no massa, però alguna cosa sí”.

Potser per això, la dirigent de l’ANC ha insistit que la Generalitat necessita estructures d’Estat per poder “castigar severament” tots els presoners que es neguin a complir condemna en català. “No ens tremolarà el pols. Farem servir totes les tortures psíquiques que estiguin al nostre abast. Els obligarem a llegir i a jugar escacs fins que la ment d’aquests inadaptats lingüístics evolucioni. Si des de Madrid ens acusen de nazis, potser ha arribat l’hora que comencem a ser-ho de debò”, ha afirmat.

De fet, Carme Forcadell està convençuda que el problema ve d’arrel. “Tothom sap que la majoria de nens problemàtics parlen en castellà. No ho dic jo. Ho denuncien cada dia els professors d’escola i, a partir de les cinc de la tarda, els agents de la Policia Local”. Potser per això, ella mateixa ha advertit que “es comença robant l’estoig al company de pupitre i s’acaba militant a Ciutadans”.

De totes maneres, i per evitar que l’acusin “de tenir prejudicis”, la presidenta de l’ANC també ha criticat el paper de la classe benestant del país que fa anys que es dedica a robar-lo embolicada amb la Senyera. “Són gent de bona família, amb cognoms molt catalans, i amb una butaca a la llotja del Liceu i del Camp Nou. Si s’hagués tancat aquests corruptes entre reixes quan tocava, ara no hauríem de demanar a la societat civil que delinqueixi per conservar el català a la presó”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies