benegre.cat
Notícies

Es confirma que hi ha persones que escriuen ‘hahaha’ al Facebook encara que realment no estiguin rient

Era un secret a veus i, per fi, algú ho ha confirmat amb fonaments empírics. Hi ha persones que escriuen l’expressió hahaha al Facebook encara que realment no estiguin rient. El descobriment l’ha signat el catedràtic en psicopedagogia Franki Gomà, que ha alertat que la mentida “també existeix al món virtual. Tots estem exposats a l’engany. Quan ens connectem a Internet, sabem que a l’altra banda sempre hi haurà algú, però desconeixem qui serà i com actuarà. Si fa o no fa, igual que en un glory hole”.

L’equip d’investigadors liderat per Gomà apunta que cada vegada hi ha més gent que fingeix el riure de manera impassible per guanyar-se la complicitat dels seus interlocutors i, a la vegada, oblidar els problemes quotidians. “La qualitat de vida de la majoria d’usuaris de Facebook és una puta merda. No es correspon amb la quantitat de hahaha que posen a les seves converses. Hi ha alguna cosa que no quadra. Les seves rialles són sobreactuades. Massa forçades. Com quan et regalen un llibre de Javier Cercas”.

El mateix Franki Gomà ha advertit del seriós perill que suposen els somriures falsos per a molts adolescents sense gaire experiència en xatejar a la xarxa. “Posa’t a la pell d’un púber que l’únic que veu és que el seu interlocutor no para de riure. El més normal és que es faci il·lusions. Que es pensi que està parlant amb el Josef Fritzl del Bages, amb l’esperança de què també el tanqui en un soterrani per sotmetre’l a tota mena de tortures sexuals. Quan descobreixen que només es tracta d’una persona normal que simplement abusa dels hahaha, la decepció és majúscula”.

Per poder evitar aquesta frustració infantil, Gomà ha recordat que el més important és riure de manera natural. “Alguns diran que riure d’un mateix és bo. Potser sí. Però encara és millor fer-ho d’algú amb defectes congènits. La cosa va més fluïda. Fa més gràcia, no sé”. Tot i així, tant ell com la resta d’investigadors de l’equip tenen clar que l’univers 2.0 ha degenerat molt. “Quan no hi havia Internet, el Facebook era una altra cosa. Això d’ara ja no es pot aguantar”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies