benegre.cat
Notícies

Google esborra Badia del Vallès dels mapes perquè “és massa lletja de mirar”

La multinacional tecnològica Google ha anunciat aquesta matinada que suprimirà de manera permanent diverses poblacions dels seus serveis de mapes i satèl·lit, Google Maps i Google Earth, degut a “qüestions d’imatge”. Segons ha explicat un portaveu de la companyia, Badia del Vallès i Cornellà seran algunes de les afectades: “Són horribles de mirar, per carretera i per aire. Com a empresa líder de la revolució tecnològica, no ens podem permetre que els nostres clients quedin exposats a imatges que podrien tenir greus perjudicis per la salut”. L’esborrat es durà a terme durant les següents setmanes i Google ha confirmat que també s’eliminaran les còpies de seguretat “per evitar el risc de traumatitzar els nostres enginyers en el futur. Per nosaltres, aquests pobles no existeixen”.

La decisió arriba després de mesos de debat intern a Google i de les queixes dels enginyers encarregats de fotografiar els carrers de les citades poblacions per generar la funció Street View. “La meitat dels qui van recórrer el Vallès per capturar cada racó han agafat la baixa per depressió, no volem jugar amb la salut dels nostres”, han explicat fonts de la tecnològica.

Segons explica la .com, l’Organització Mundial de la Salut havia amenaçat en emprendre mesures legals contra Google per un atemptat contra la salut pública derivat “de la mostra indiscriminada de poblacions perilloses per la vista, exposades a infants, joves o habitants del Tercer Món que poden quedar traumatitzats per tal visió d’Occident”. Els espais que ocupen les citades ciutats als mapes seran substituïdes per “entramats de píxels que protegeixin els internautes despistats”.

La notícia ha aixecat una gran polseguera mediàtica i diverses organitzacions ciutadanes han anunciat manifestacions en contra. A Badia, s’organitzarà una cadena humana que recorrerà l’Avinguda Tibidabo en forma de “polla gegant, per a que la puguin veure bé des dels seus satèl·lits”, en veu dels promotors. El cas difereix d’altres poblacions, com ara Rubí, on els propis ciutadans han celebrat la notícia i han recordat que ja havien demanat molt abans “desaparéixer del mapa per no guanyar-nos enemics. Per solidaritat”.

Compra a Sabadell

Pel que fa al polèmic vídeo de promoció de les compres a Sabadell, que fa estralls a YouTube, Google ha volgut deixar les decisions “en mans de les autoritats internacionals. Que s’ho miri la CIA, la NASA, l’FBI o el Capità Planeta i que jutgin ells mateixos si l’hem de retirar”, ha conclòs.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies