benegre.cat
Esports

L’equip xinès de natació, expulsat del Mundial de Barcelona per miccionar des del trampolí

Crisi sense precedents al Mundial de Natació de Barcelona 2013 després que l’organització hagi expulsat l’equip xinès al complet per falta disciplinària greu. Els fets es remunten a la matinada de dissabte, quan diversos integrants del combinat oriental van ser enregistrats per les càmeres de seguretat orinant des del trampolí de la Piscina Municipal de Montjuïc, seu de la competició de salts. Les imatges mostren els atletes en actitud festiva cridant consignes com “acostumeu-vos a que Xina us pixi a sobre” mentres buiden des de diverses alçades. La federació xinesa defensa que “tots els nedadors fan el mateix”, critica l’organització per una expulsió que qualifiquen de “racista” i amenaça en “envair Barcelona en 10 minuts com a venjança, amb els xinesos que tenim regentant bars gallecs ens sobra”.

Les explicacions de la federació asiàtica, però, no han convençut la Federació Internacional de Natació (FINA) i els seus portaveus han confirmat la mesura: “D’acord que els waterpolistes sota l’aigua també es deixen anar, però és una qüestió de formes. Pixar-se a la piscina? Sí, però amb una mica de classe”, afirmen.

En aquest sentit, la Federació va desestimar a última hora afegir a les piscines un element químic que reaccioni a l’orina provocant una taca de color: “Seria un drama, hi ha veritats que és millor no saber”.

Anna Tarrés defensa el salt per a grassos

Per altra banda, el Mundial de Natació de Barcelona està servint per dibuixar el futur d’aquest esport de masses. Anna Tarrés, exseleccionadora espanyola de sincronitzada, ha guanyat protagonisme les darreres hores en proposar una categoria de salts per a nedadors amb sobrepès.

Segons l’entrenadora, es tractaria de salts en bomba, pel que es valoraria la capacitat d’esquitxar dels atletes: “Al programa que fèiem a la tele ens ho vam passar molt bé amb el Falete saltant. Cal buscar maneres d’engrescar el públic o la natació estarà condemnada”. De tirar endavant, la categoria de salt de bomba podria entrar en vigor als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies