benegre.cat
Notícies

Barcelona multarà als majors de 30 anys que vagin en longboard “perquè fan pena”

“Hem de començar a deixar de fer el primo, que ja tenim una edat”, ha explicat avui en roda de premsa l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. El batlle ha anunciat que es prohibirià circular en longboard a tots aquells ciutadans majors de 30 anys: “És una qüestió de dignitat, serà molt modern però arribar suat a la feina fa guarro”, ha remarcat Trias, que ha demostrat un sorprenent coneixement de l’escena skater a la capital catalana admetent que “els backflips que es veuen al Macba sí que molen, el longboard és per nenes”. La mesura, que contempla multes de fins a 100€, entrarà en vigor a la tardor d’enguany i ja ha rebut crítiques d’un centenar de flipats amb patinet que s’han combregat a la Plaça Sant Jaume.

Els afectats defensen que “el longboard ho peta molt fort” i que quan hi van “és l’únic moment que som feliços, molant de veritat a ulls de tothom”. La comunitat aplega a uns 2.000 practicants a tota la ciutat, per als qui el patí “és un símbol identitari, com la pulsera del Primavera Sound”. “Et passes un o dos anys caient cada 20m i plorant de dolor per les nits, però per lluïr s’ha de patir. Quan li pilles el truc és millor que el cristal”, han indicat als mitjans alguns dels concentrats davant l’Ajuntament.

Segons les autoritats municipals i els sociòlegs que han participat en l’estudi previ a la normativa el problema és l’auto-percepció: “Els longboarders a la trentena tenen una visió esviaixada d’ells mateixos. On ells veuen un jove triomfador, freelance i publicista, que passeja el seu èxit per la ciutat, la resta de la gent hi veu un paio excèntric vestit raro, sense feina i amb una joguina”, assegura el Dr. Antoni Bonet, investigador de la Universitat de Barcelona, que insisteix que “fan més el mònguer que Lucía Extebarría als platós de Telecinco”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies