benegre.cat
Notícies

Mestres denuncien que els pares porten els nens a escola una setmana abans "perquè no poden més"

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha cridat avui a la calma després que nombroses escoles de primària hagin denunciat que els pares els hi estan portan les criatures una setmana abans del previst al·legant que “ja no poden més”. La consellera, Irene Rigau, ha instat a les famílies a “carregar cadascuna la seva creu” i a desistir de portar els nens abans de l’inici de curs: “Molts pares ho intenten per si cola i és molt lleig. Poques vacances que tenen els mestres com per a sobre avançar el començament de les classes”, ha recordat. La consellera ha recomanat als pares “una mica de paciència” i ha suggerit que “aparquin els nens a casa els avis, com s’ha fet sempre, que a ells els hi va bé”.

Aquest extrem, no obstant, ha estat desmentit per un grup d’avis que s’ha encadenat a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, reclamant al govern català una normativa que els protegeixi de “l’abús sistemàtic” per part dels seus fills. “Tota la puta vida treballant i quan em jubilo la nena té els sants collons d’encolomar-me les criatures. Que s’hagués fotut un tap de cava al papo si no volia nanos”, explica un avi, a crits i visiblement afectat, des de la porta del Palau de la Generalitat.

Experts en sociologia entrevistats per benegre.cat asseguren que l’estiu és un dels períodes més traumàtics de l’any i que porta la unitat familiar al límit. “Després de veure la teva parella només per sopar, de cop i volta l’has d’aguantar tot el dia i tota la nit durant un mes. No tothom pot”, explica Eugeni Poch, Doctor de la Universitat de Barcelona. El problema s’agreuja amb la presència dels fills: “quan s’acaben els quaderns Santillana i la Festa Major de torn, toca compartir el dia a dia amb uns nens que encara estan de vacances. El primer dia vas a Port Aventura, el segon jugues amb ells… però al tercer se t’acaben les idees. En realitat, tampoc ho volies tant, això de ser pare”, explica Poch.

Com a resultat, les portes dels centres educatius segueixen omplint-se aquests dies estivals de nens confosos i pares que se’n van “amb molta pressa, casi que ni aparquen”, expliquen els mestres afectats.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies