benegre.cat
Notícies

Els Castellers de la Model s’escapen per sobre el mur de la presó gràcies a un pilar de 7 sense manilles

Diada castellera històrica al centre penitenciari més emblemàtic de Catalunya. Els Castellers de la Model han aconseguit escapar-se per sobre el mur de la presó gràcies a un pilar de 7 sense manilles. Els membres de la colla ja feia temps que preparaven aquest castell i, tal com ha explicat el seu cap de colla, Facundo Heredia, “aconseguir-lo ha estat tota una alliberació. És com si ens haguéssim tret de sobre una mena de condemna que ens tenia física i anímicament empresonats. En el món dels castells, quan fas pinya i treballes en equip, pots saltar qualsevol barrera. Fins i tot la d’una presó”, ha explicat.

Menys eufòric s’ha mostrat el ministre de Justícia del govern espanyol, Alberto Ruiz-Gallardón, que ha lamentat que els presos hagin aconseguit escapar del centre penitenciari i, “per més inri, que ho hagin fet sota el so estrident de les putes gralles. Una prova més de què les tradicions catalanes fomenten la delinqüència”, ha afirmat. L’objectiu del ministeri és que, d’ara en endavant, tots els castells es facin amb manilles. “Als catalans se’ls ha de tenir ben controlats. Sobretot, quan intenten enfilar-se sobre teu”, ha argumentat Gallardón.

Per intentar capturar els castellers fugitius, els serveis d’intel·ligència espanyols ja han activat un operatiu per enxampar-los de manera discreta. “Si ells s’escapen aixecant castells, nosaltres els detindrem fent ballar gegants. Amagarem els agents secrets a l’interior d’uns gegants per apropar-nos a ells d’incògnit, sense que sospitin res. L’únic que veuran és diverses parelles de gegants que els segueixen tot el dia allà on van. El pla perfecte per detenir-los altre cop sense que ningú se n’adoni”, ha relatat Gallardón.

De moment, els serveis d’espionatge espanyols no tenen gaire pistes sobre la localització exacta dels Castellers de la Model. L’únic que saben és que aquest diumenge tenen una actuació, a les 12h, a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. I que, per preparar-la, assagen cada dia de 19h a 20h en un local del Raval. “Unes dades massa imprecises com per poder enxampar-los. De totes maneres, encara que no se sàpiga pràcticament res dels seus moviments, seguirem treballant intensament per poder capturar-los ben aviat”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies