benegre.cat
Notícies

Defensa considera el Piromusical de la Mercè "una amenaça bèl·lica dels independentistes catalans"

Segueix l’escalada de tensió entre el Govern espanyol i el Govern català. Aquest matí, el ministre de Defensa Pedro Morenés, ha demanat a Artur Mas “que convenci l’Ajuntament de Barcelona perquè deposi la seva voluntat d’amenaçar els espanyols llençant trets a l’aire en l’acte que han anomenat ‘piromusical’“. Segons Defensa, el fet que un dels temes del piromusical sigui l’inici del 300 aniversari de la batalla de 1714 “és un indicatiu inequívoc de la voluntat ideològica de l’acte. No és una festa, és un avís. I Espanya no accepta amenaces”, afirmava Morenés. Una de les opcions contemplades és que l’Exèrcit enviï els tancs. Això sí, en tractar-se d’un piromusical, “no llençarien míssils sinó palmeres molt més maques que les palmeres catalanes”.

La polèmica l’han alimentat des de fa dies a mitjans com Intereconomía, Alerta Digital i Los Mismos de Siempre TV. En una de les tertúlies, el senyor del pedaç a l’ull ha assegurat que “aquest any apunten al cel, però si no aconsegueixen la independència, aquests mateixos focs artificials apuntaran cap a nosaltres. Mataran espanyols amb un festival de colors i la gent cridarà ooooh… que bonic”. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s’ha mostrat molt més calmat. De fet, només ha fet una declaració: “Barcelona 2022, jocs d’hivern. Barcelona 2022, jocs d’hivern, Barcelona 2022, jocs d’hivern”. Joan Laporta, en canvi, ha estat més bel·ligerant: “si volen, que enviïn soldats! Els estaré esperant amb un fuet tan esmolat que sembla l’espassa d’un Lannister. Es pensen que perquè és la Plaça Espanya allò és seu. S’equivoquen! I lluitaré fins que no pugui més, o fins que reobrin el Riviera… el que passi abans”.

El president Mas, però, ha enviat una missiva al president Rajoy per resoldre l’assumpte de president a president. Aquest cop no ha enviat una carta, sinó que ha enviat una postal de la Costa Brava. “Perquè la tingui de record, ja que aviat no la tindrà a l’Estat”, ha bromejat Mas. S’espera que Rajoy autoritzi el piromusical, tot i que Soraya Sáenz de Santamaría ha afirmat que “el piromusical no és legal, no té cabuda a la Constitució, Europa no l’acceptaria i probablement provoca càncer o se t’apareix un dimoni i et fica un dit a l’ull. No ho tenim clar. Tot el que sigui catalanista i festiu reuneix més o menys aquestes condicions”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies