benegre.cat
Notícies

Acusen la Generalitat de provocar els terratrèmols a l’Ebre "per separar-se físicament d’Espanya”

Escal UGS, empresa gestora del Projecte Castor d’emmagatzenatge de gas submarí a les costes de l’Ebre, s’ha espolsat avui les culpes pels terratrèmols registats a la zona i que han arribat a superar els 4 graus a l’escala de Richter. Portaveus de la companyia culpen el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) de recomanar al govern català que forcés la plataforma “per provocar un terratrèmol que separés Catalunya físicament d’Espanya”, en veure que els pressupostos estatals d’enguany castigarien el Principat. “Volien que treballéssim a tota màquina i que el riu Ebre esdevenís una falla a l’escorça terrestre. Així Espanya quedaria literalment separada del territori continental, com una illa a la deriva”. 13TV i EsRadio reafirmen la tesi de Castrol i recorden que “ja ho van intentar amb les bombes d’ETA”.

Segons aquest mitjans centristes, la Generalitat hauria engegat aquest pla “a la desesperada” degut a les ombres que planen sobre el procés sobiranista. Veus no autoritzades asseguren que l’altra opció que es plantejava al CATN per separar Catalunya d’Espanya era “declarar la guerra a Andorra i deixar-se guanyar”, tot i que “no és tan bona perquè els andorrans són rarets i els catalans ho saben”.

Les reaccions polítiques no s’han fet esperar i Ciutadans i el PP han exigit explicacions immediates a l’executiu de Mas sobre els terratrèmols a l’Ebre “i sobre qualsevol altra cosa que se’ns acudeixi venint cap al Parlament”. El govern català ha sortit al pas de la polèmica i ha negat les acusacions, si bé el seu portaveu, Francesc Homs, ha reconegut que amb aquesta solució “Catalunya seguiria formant part d’Europa, com a mínim geogràficament. Espanya no podria dir el mateix”.

Tot i insistir en que el Projecte Castor ha d’aturar-se, la Generalitat accepta que l’ensorrament del subsòl al curs fluvial de l’Ebre seria “el millor dels mals”. “Espanya quedaria com l’Atlàntida, una illa decadent enmig de l’oceà” revelen fonts governamentals, que recorden que “en quatre dies totes les espanyoles tindrien bigoti pel mestissatge amb Portugal”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies