benegre.cat
Notícies

Un grup de manifestants contra la Lomce aconsegueix fer-li la vaca a Wert

Quatre docents, tres parelles de pares i mitja dotzena d’alumnes van ser els encarregats d’inflingir ahir “una vaca en tota regla” al Ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, després de la manifestació contra la Lomce que va recórrer el centre de Madrid. La sentència, consistent en sostenir l’afectat per les cames eixarrancades i colpejar-li el sòl púbic contra una estructura rígida repetides vegades, es va executar en un fanal proper a la Seu del Ministeri, al madrileny carrer d’Alcalá, segons afirmen els testimonis presencials. Va ser el punt culminant a una jornada festiva i familiar de protestes massives que ja s’han convertit en una tradició i que prenen els carrers cada veagada que el govern central, independentment del seu signe polític, canvia la llei educativa.

El Sindicat d’Estudiants han estat els primers en reivindicar la vaca a Wert i en assegurar que l’acte tenia “una forta càrrega simbòlica, com de pati d’escola. Aquella primera vaca que et fan els teus nous companys de classe contra el pal de la cistella de bàsquet”. Es tracta d’una pràctica extesa als centres educatius del país, sovint considerada un ritual d’iniciació i humiliació “a novells i marginats”.

Fonts policials han decidit no actuar d’ofici contra el grup de vàndals, on també hi havia professionals del gremi docent i membres de l’AMPA, en considerar que “Wert es mereix una mica la vaca”. Els antiavalots han destacat “l’originalitat” de la protesta i han volgut deixar clar que “així sí que dóna gust treballar”.

Segons els portaveus ministerials, el titular d’Educació es recupera favorablement i valora positivament l’esdeveniment en sentir-se “integrat en l’ecosistema educatiu, finalment, malgrat el dolor”.

El sindicat estudiantil, d’altra banda, ha aprofitat l’atenció sobre la vaca inflingida a Wert per revindicar un nou conveni col·lectiu per als alumnes “encara que no tinguem ni idea de què és treballar, però protestar sistemàticament contra la patronal és el que s’espera d’un sindicat i no podem fallar”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies