benegre.cat
Notícies

La resta d'Espanya també vol poder votar en la gran final d'Oh Happy Day

Segueix la discussió sobre si el dret a decidir sobre Catalunya l’han de tenir els catalans o tots els espanyols. Si ahir Congrés dels Diputats, a petició de UPyD, decidia que en el cas d’haver-hi consulta sobre la independència de Catalunya haurien de votar tots els espanyols, avui la cosa ha anat més enllà. “Creiem que tots els espanyols tenen dret a votar quina ha de ser la coral guanyadora del concurs Oh Happy Day”, deia Álvaro Pombo abans de posar-se a cridar sense motiu per reforçar el seu look de vell xaruc.

Eduard Farelo, presentador del programa, ha afirmat que “a la final del concurs podran votar-hi tots els espectadors que viuen i veuen a Catalunya“, argument que ha estat rebatut per Toni Cantó perquè diu que “l’app de Tv3 es pot descarregar des de qualsevol lloc del món. Això és una clara ingerència del món català en el món castellanoparlant. Si ells poden envaïr-nos així, per què hem d’acceptar que ens imposin una coral? Per exemple, jo sóc molt de Flúmine, i si guanya Tons i Sons… no m’hi sento representat. I ara us deixo que he d’escriure alguna merda al twitter”.

Aquesta votació s’aprovarà sense problemes perquè comptarà amb el recolzament del PP i el PSOE. Aquesta vegada, el PSC votarà a favor en bloc perquè “de fet ens igual, nosaltres veiem més Telecinco”, segons ha explicat Núria Marín. La proposta d’UPyD, però, ha trobat la resposta furibunda de CiU i d’ERC que, en un comunicat conjunt han anunciat que defensaran “amb dents i ungles les nostres corals, que són una clara estructura d’Estat. No ens poden venir a dir quina coral ha de ser la que recorri els pobles de Catalunya fent concerts, perquè serem nosaltres els que les haurem d’aguantar. Nosaltres portem anys suportant que a les botigues de souvenirs de la Rambla hi hagi figuretes de sevillanes i ens ho hem menjat amb patates”. Per aquest motiu, s’organitzaran manifestacions de protesta amb el lema “si ens toquen les corals, ens toquen el cor”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies