benegre.cat
Notícies

Israel supedita el suport a Catalunya a què Artur Mas es faci la circumcisió

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, s’ha reunit avui amb el seu homòleg hebreu, Shimon Peres, en el marc del viatge oficial del govern a Israel. El procés sobiranista que viu Catalunya ha centrat una trobada que ha vingut marcada per les dures condicions imposades per Israel per recolzar la causa. Tant és així que l’estat israelià ha supeditat donar suport diplomàtic al procés català a que Mas se sotmeti a una circumcisió  i “esvaeixi els dubtes sobre el seu emmirallament amb el poble sionista”. Les autoritats hebrees consideren que el gest “enforteix els llaços de Catalunya i Israel”, mentres que fonts de la delegació catalana asseguren que “precisament, no enforteix, sinó que acollona”. Enmig del desconcert, l’equip de presidència reconeix que “aquesta no ens l’esperàvem” i ja han sonat les primeres veus que acusen Pilar Rahola.

“És tan pesada amb la causa jueva que ens han agafat manieta i volen que el presi se la talli“, explicaven avui els homes de Mas als mitjans que segueixen l’acció exterior del president. Tot i la sorpresa, hi ha quòrum entre la comitiva de que “el pacte amb Israel val més que una pelleringa” i que en el context internacional actual és “el millor soci que podem tenir”. En aquest sentit, adoptar “en primera persona” aquesta tradició de gran valor religiós en el context jueu, com la circumcisió, seria “un sacrifici assumible”.

Aprofitant l’absència d’Iniciativa Els Verds en les administracions públiques, el govern ha aprofitat per liquidar el debat sobre el posicionament català respecte al conflicte d’Israel i Palestina, segons els experts perquè “quan vas a la guerra tu què vols, míssils o pedres? Doncs ja està”.

Més enllà de buscar suport diplomàtic, la delegació catalana hauria visitat diversos emplaçaments claus de l’estat jueu per inspirar el projecte d’Ítaca. Segons ha trascendit als mitjans, el govern estudia aixecar un mur de separació a la Franja de Ponent, inspirat en el que separa Israel dels territoris palestins, per “marxar d’Espanya per la via ràpida”.

La decisió d’aixecar el mur ja estaria presa i només faltaria aclarir si s’aprofitaria per excloure Lleida o si se li donaria una nova oportunitat a la regió en la nova Catalunya. En aquest sentit, no obstant, molts asseguren que “els temps de ser solidaris ja han passat”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies