benegre.cat
Notícies

TV3 produirà un film sobre els darrers dies de Franco per treure’ns l’espineta i fer-lo patir

“El molt cabró va morir al llit, eh” recordava ahir Eugeni Sallent, director de Televisió de Catalunya, mentre anunciava que la cadena produirà un film sobre els últims compassos de la dictadura de Francisco Franco. “Dir que el feixisme es va acabar a Espanya seria anar massa lluny, així que no espereu El Hundimiento”, avisava Sallent. Tot i això, fonts de la corporació asseguren que es treballa amb un gir de guió que mostraria un Franco derrotat, desposseït de poders i humiliat davant la Parca. Amb aquesta pel·lícula, TVC busca “que milers de persones es treguin l’espina” i, de pas, revalorar el 20N: “Entre el record de Franco morint amb honor i Rajoy guanyant per majoria absoluta, el 20 de Novembre ha acabat sent una data negra del calendari”.

Davant les possibles crítiques que pot provocar l’alteració de la història, la direcció de TV3 argumenta que “TVE ho fa amb Isabel i no passa res. Bé, sí, passa que han hagut de fer un decorat del Saló del Tinell, haha”. Encara no se saben, però, els detalls de la nova mort de Franco, per bé que fonts properes a la producció insisteixen que “volem fer-ho més gore que Tarantino a Inglorious Bastards. Que ho miris i diguis: així sí!”.

En aquesta línia, veus del Consell de l’Audiovisual coincideixen que la modificació històrica pot ajudar a explicar el passat de Catalunya a una futura generació de joves nascuts en la independència. “Dir que se’ns va escapar el pollastre és molt trist, volem donar als nostres joves un passat que els faci sentir orgullosos”, assumien al CAC, on fins i tot suggerien que “estaria bé que Sant Jordi matés a Franco, en plan mix cultural innovador”.

Pel moment, Isabel Coixet i Ventura Pons són els dos principals candidats per dirigir una pel·lícula que ha de debutar als cinemes la propera tardor. L’elecció, segons ha explicat  Sallent es deu a que “els nivells de sordidesa i bizarrisme al que poden arribar són molt alts. Exactament el que busquem, perquè amb Benet i Jornet no ens hem atrevit”.

Pel que fa als actors, la cadena ha confirmat que es confiarà el cartell a cares conegudes per tots. “Hi haurà els de sempre, els de les sèries. El Banacolocha, el Selvas, la Vilarasau, el que feia de nen a la Memòria dels Cargols i tota la resta”, explicaven ahir des del departament de càsting de TV3, on descartaven Manel Lucas en el paper del dictador perquè “li acabes agafant carinyo i és molt raro”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies