benegre.cat
Notícies

Apple i Android cobraran per activar la funció ‘Snooze’ que retarda el despertador uns minuts

Els temps en què es podia retardar impunement l’inici d’un nou dia han passat a millor vida. Així ho han decidit els dos gegants del mercat dels smartphones -Apple i Google- que cobraran per l’ús de la tecla snooze, que repeteix l’alarma uns minuts després d’activar-se, als dispositius mòbils que portin el seu sistema operatiu. La decisió arriba després de les queixes del sector empresarial, que considera que “l‘snooze és una eina del dimoni” que ha generat pèrdues milionàries pel retard sistemàtic dels treballadors. “Hi ha casos de persones que arriben a programar el despertador dues hores abans del que toca per donar-se el gust de pitjar la tecla 35 vegades i tot i així arriben tard, la situació és dramàtica”, reconeixen des de Silicon Valley.

Els canvis arribaran amb la nova versió d’iOS i Android, que estarà disponible per actualitzar a tot el món en els propers dies. Encara no han trascendit els preus que aplicaran les companyies, si bé s’espera que rondi els 90 cèntims cada vegada que l’usuari activi l’opció de seguir enganxat als llençols. “És una mesura dissuasòria per combatre la vagància”, avisen els experts i coincideixen que “dormint cinc minutets més no sortirem de la crisi”.

Els científics, però, alerten que “l’estupidesa humana està feta a prova de bombes” i insisteixen que “un snooze de pagament arruinarà famílies senceres, no hi ha força més poderosa que la que t’enganxa als llençols al matí”. Els especialistes asseguren que hi ha usuaris que “pitgen el botó de manera inconscient, fins i tot ho barregen amb el somni que estan tenint” i que la mesura no arribarà enlloc.

Per altra banda, la indignació ha estat la resposta majoritària dels usuaris a les xarxes socials i molts han assegurat que “no ens farem enrere. Tuitejarem fins a les 2.22 cada matinada encara que ningú ens llegeixi i arribarem tard a la feina per culpa del snooze”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies