benegre.cat
Notícies

Un estudi confirma que ens la pela quants kilòmetres corres cada dia

Investigadors de la Universitat de Barcelona han publicat avui un estudi que revela que ens són absolutament igual els teus hàbits esportius, un desinterès que també senten els teus amics i la teva família. Els científics s’han mostrat així de contundents sobre els sentiments que genera la pràctica del running -cada vegada més de moda- entre el cercle social de l’esportista. “Compartir a Facebook les estadístiques de l’app mòbil de torn és ser molt pesat, a ningú li interessa quants kilòmetres has corregut ni quantes calories has cremat”, insisteixen els experts, que també recorden que personatges com Kílian Jornet “han fet molt de mal. Et penses que és normal córrer 40 kilòmetres d’una tirada i no te’n adones que estàs fent un triatló”.

L’estudi també posa llum sobre el perfil dels runners i confirma empíricament que “són uns motivats de la vida, la versió moderna del ciclista de carretera”, si bé els científics admeten que la tecnologia empitjora la situació. “Ara tenen mòbil, apps, polseres biomètriques i sensors per alimentar verborrea digital, és insuportable. A vegades inclús fan reunions de feina amb el mans lliures mentre corren”, apunten.

“Es produeix una situació curiosa, primer et surt felicitar el corredor i animar-lo a superar els seus propis límits, però a les dues setmanes et vénen ganes d’esperar-lo amagat rere una palmera del passeig marítim i fer-li la traveta quan passi aviam si s’entrebanca, cau i es trenca els dos genolls”, detallen els experts, visiblement alterats.

En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra han avisat d’un augment de la violència urbana contra els runners i aconsellen “molta prudència” en fer servir les xarxes socials, sobretot si es tracta de “compartir fites en maratons o en alguna d’aquestes proves extremes que no tenen cap sentit i que són particularment irritants”.

Per tal de rebaixar la tensió i fer minvar el risc d’exclusió social de la comunitat runner, la Generalitat de Catalunya treballa amb un paquet de mesures per integrar-los. Una de les propostes més atractives passa per instal·lar grans rodes gegants on els esportistes puguin córrer “com els hàmsters” i generar energia elèctrica per l’enllumenat de Nadal.

La primera de les rodes s’obrirà als esportistes la propera setmana a la Plaça de Catalunya de Barcelona i la seguiran sengles instal·lacions a les capitals de comarca de tot el Principat.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies