benegre.cat
Notícies

Els extreballadors de Canal 9 inicien un curs de reciclatge laboral per aprendre a informar sense dir mentides

Primeres conseqüències del tancament de Canal 9 per part de la Generalitat valenciana. Els extreballadors de la cadena han iniciat un curs de reciclatge laboral per aprendre a informar sense haver de recórrer a les mentides. “Ens han recomanat que canviem d’hàbits per poder trobar feina. Es veu que continuar com fins ara ja no ens serveix ni per entrar a Intereconomía, 13TV o TeleMadrid. És qüestió de posar-se al dia o d’entrar en política. Al congrés encara podríem explotar sense represàlies la nostra capacitat innata per manipular”, ha explicat Vicent Sempere, responsable sindical de la ja extinta televisió pública valenciana.

Sempere ha reconegut que “tot això de la veritat és una cosa molt nova per als periodistes de Canal 9. És com si parléssim de música amb Chimo Bayo o de feina amb la família reial. No sabrien ben bé de què collons es tracta”. De fet, les primeres reaccions dels companys que s’han inscrit al curs han estat de sorpresa majúscula. “Han après que es pot fer un programa de televisió sense crits, ni insults, ni Jesús Mariñas. I que les notícies també se les poden redactar ells mateixos. És que fins ara rebien totes les informacions ja fetes des del govern valencià. Des de la Moncloa, vaja”, ha comentat Sempere.

Per entendre millor què passava a la redacció de Canal 9, Vicent Sempere ha confessat que “el llibre d’estil que recull els codis ètics del bon periodisme era conegut amb el sobrenom d’Aeroport de Castelló: tothom sabia que estava allà, però ningú no el feia servir. El principal enemic dels treballadors de Canal 9 era el polígraf”, ha sentenciat Sempere.

Tot i així, ha tret ferro a les múltiples veus crítiques que els acusen de no denunciar les males pràctiques de la cadena fins a última hora, quan el seu tancament ja era imminent. “Els periodistes de la casa no van poder protestar abans perquè no tenien temps. Estaven massa ocupats pensant excuses per no parlar de la corrupció política o de l’accident al Metro de València. Una feina així requereix constància i molta capacitat d’imaginació”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies