benegre.cat
Notícies

Extremadura atribueix el baix rendiment acadèmic a que “els professors ens tenen mania”

La Junta d’Extremadura no acaba de païr els lamentables resultats dels seus alumnes a l’informe Pisa d’enguany i s’ha afanyat a culpar el personal docent “de tírria visceral”. El president de la comunitat, José Antonio Monago, assegura que les proves d’avaluació “éren massa difícils” per l’alumnat extremeny i acusa l’organització “de tenir mala fe i fer preguntes complicades a propòsit”. Segons el popular, “la conyeta de sempre amb els extremenys” ha acabat minant la seva autoestima i enfonsant el seu rendiment escolar, el que aboca la comunitat a una perspectiva de recuperació “que fa por”. Tant és així que la Junta ha exigit a l’estat un subsidi en compensació “per tants anys de greuje” i per haver permès “que Catalunya i Navarra ens robessin els llestos”.

Segons Monago, les comunitats del nord d’Espanya porten dècades “aprofitant-se del talent” dels immigrants extremenys, fills dels quals serien ara els responsables de les bones notes a l’informe Pisa. La Junta acusa la resta de l’estat de “poca solidaritat” i insisteix amb què només se la pot compensar “pagant pels serveis intel·lectuals prestats”.

En aquest sentit, el Ministeri de Treball ja està preparant la compensació econòmica que rebran els alumnes extemenys “per no tenir futur” i que rebrà el nom de PEL (Plan de Estudiantes Lentos). No obstant això, fonts ministerials confessen que un dels principals esculls del projecte és el disseny dels formularis per demanar el subsidi: “Els estem simplificant al màxim perquè cap família extremenya se’n quedi al marge, n’hi haurà prou amb posar una X bon grossa”.

Pel que ha trascendit als mitjans, Madrid planeja crear el fons pels subsidis escatimant “qualsevol altra partida a Catalunya”, aprofitant la deficiència en matemàtiques que Pisa detecta al Principat: “Segur que no se’n adonen que els estafem, fa 300 anys que ho fem”, asseguren.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies