benegre.cat
Notícies

Espanya suprimirà el 9 de novembre del calendari per evitar la consulta

L’anunci de la data i la pregunta de la consulta d’autodeterminació de Catalunya ha aixecat moltes ampolles a Espanya. La ràbia i la impotència de les primeres hores, però, ha donat pas a una estratègia “calculada i enginyosa” per evitar el referèndum català a qualsevol preu. La primera mesura –pactada pel PP, el PSOE i els serveis d’intel·ligència espanyols– és suprimir el 9 de novembre dels calendaris perquè la consulta no es pugui celebrar. “Si ens vam treure de la màniga el 29 de febrer, això tampoc es notarà gaire”, han vaticinat des de la Moncloa.

El cert és que les executives de socialistes i populars ja han ordenat als militars espanyols que vagin a cases i comerços de tot Catalunya per cremar qualsevol calendari que es trobin. “Volem que els catalans acabin desorientats. Que no sàpiguen ni en quin dia ni en quin any viuen. Si estan al 2013, al 1936 o al 1714. De fet, les decisions polítiques del govern espanyol ja fa 300 anys que van una mica en aquesta línia”. Fonts de l’executiu central han comentat que “la intenció inicial era aprofitar l’avinentesa per també cremar llibres, però l’acció s’ha hagut d’anular perquè els militars no sabien què eren”.

Sigui com sigui, les primeres crítiques per l’eliminació del 9 de novembre dels calendaris no han arribat des de Catalunya, sinó des d’Andalusia i Extremadura. Els presidents de les dues comunitats han expressat la seva profunda inquietud perquè “això també suposarà un dia menys de cobrar el PER”. Des de Madrid, en canvi, Duran i Lleida sí que ha celebrat que s’esborri el 9 de novembre del calendari, ja que, “just per aquell dia”, tenia un berenar a l’Hotel Palace que li hagués impedit anar a votar. El líder democristià ha comentat que, “segurament, el berenar quedarà posposat fins que els partits catalans acordin una nova data pel referèndum. Vaja: que aquesta merendola sempre m’agafarà en mal moment. Que igual no puc anar a votar”, ha advertit.

D’altra banda, el ministre de Justícia del govern espanyol, Alberto Ruiz-Gallardón, ha insistit a les formacions que donen suport a la consulta que “l’única sortida possible a tot aquest conflicte és el diàleg i el consens. I la independència de Catalunya ni es dialoga ni es consensua”. Tot i així, Gallardón ha puntualitzat que “sempre ens podem trobar per parlar d’altres coses. No sé… els hi puc explicar que hi ha noies que a vegades vénen al Congrés a ensenyar-me els pits. Anècdotes així t’han de fer oblidar la independència sí o sí. Sí o sí. Ho pilleu? Com això de la doble pregunta”, ha insistit innecessàriament.

Més contundent ha estat el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, que ha afirmat que “les urnes fracturaran els catalans. I els fracturaran literalment, perquè la Guardia Civil les tiraran amb força contra tots aquells que gosin anar a votar”. Margallo ha lamentat que Catalunya es dirigeixi “cap a un carreró sense sortida” i troba a faltar “el tarannà i la sensatesa” de líders com Felip V, Primo de Rivera o Francisco Franco. “Amb ells, catalans i espanyols estàvem més units. No hi havia tantes veus crítiques ni tanta conyeta per Internet. En definitiva, que es vivia molt millor”.

1483346_475900879193788_1658533766_n

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies