benegre.cat
Notícies

El Col·lectiu d’Autònoms, pletòric perquè “no hem d’anar als merdosos sopars d’empresa”

Aquesta és la setmana clau dels sopars d’empresa abans de Nadal. Els restaurants barcelonins esperen una ocupació del 98% i asseguren que “el sopar d’empresa és el lloc on es veu la desgraciada realitat de la condició humana”, en paraules de Manel Fontanella, propietari de quatre restaurants cèntrics. “Gent que va a un sopar per obligació”, segueix Fontanella, “persones que estan obligades a estar juntes tot i que no es cauen bé… pilotes que s’acosten als jefes per fer-se’n col·legues… jefes que aprofiten aquestes festes per fer-se els guais i calmar la seva consciència… En fi, tot és molt decadent i hipòcrita. 100% humà”.

En aquest sentit el Col·lectiu d’Autònoms de Catalunya ha mostrat la seva alegria per estalviar-se aquests “merdosos sopars d’empresa”, en paraules del seu president Miquel Font. “Normalment som empreses d’1 persona… així és que el sopar d’empresa pot consistir perfectament en menjar-te un iogurt, veure una peli i fer-te una palla. Des del meu punt de vista és una proposta molt millor a la del ball de falsedats dels sopars d’empresa”.  Els autònoms se senten doncs, per una vegada, privilegiats. Per davant dels funcionaris, per davant dels assalariats, el 80% dels autònoms assegura que estalviar-se aquesta nit els compensa tota la paperassa trismestral.

“L’únic que sí és cert”, explicava font, “és que molts dels nostres membres es dediquen a rondar com voltors els sopars d’empresa a veure si poden pillar el compte per desgravar-lo. Que et treus de sobre un IVA que t’arregla els comptes”. En aquest sentit, l’organització està treballant intensament per evitar barallaes entre els seus afiliats: “no sabeu el que pot fer un autònom per una factura de més 1.000€”.

Però no tot és decadència en aquests sopars. Manel Fontanella afirma que “de vegades… de manera molt puntual… hi ha un ambient agradable i la gent no es torna boja. Però el normal és que sigui una nit per treure el Hyde que cadascú porta dins. L’any passat em van robar 128 coberts, 5 làmpares i 2 cambreres”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies