benegre.cat
Notícies

L’OMS avisa que sopar un iogur no és menjar sa sinó vagància

“Això és de vagos, no té res a vere amb la salut” ha postulat avui Margaret Chan, Directora General de l’Organització Mundial de Salut, sobre l’hàbit cada vegada més extés de sopar només un iogur abans d’anar a dormir. Segons l’organisme internacional, tampoc és una pràctica vàlida per fer dieta “perquè t’aixeques a mitja nit amb tanta gana que arrases el rebost i al final has de comprar els fuets de dos en dos”. Des de la tribuna d’oradors de la seu de l’OMS a Suïssa, Chan ha denunciat que “hi ha una sèrie de gent que s’excusa en una alimentació sana per no cuinar un sopar digne i, el que és pitjor, tampoc el prepara per als seus fills. Potser vostè no senyora, però aquell adolescent té gana i un iogur i dues putes torrades de pa integral no són suficients”.

La proclama de l’OMS ha vingut acompanyada d’una crida als governs estatals de vetllar pels hàbits alimentaris de les seves poblacions i d’una enèrgica denúncia contra els dietistes. “Ja van començar amb el tema del pa integral i ara volen que mengem llavors germinades i coses rares. Són el mal”, ha apuntat Chan.

Un dels altres objectius de l’organització mundial és acabar amb les falses incompatibilitats mèdiques amb certs aliments, cada vegada més freqüents. “La lactosa? vale. El gluten? D’acord. Però de pa se n’ha menjat tota la vida, no fotem” expliquen els entesos, que compadeixen el gremi de gastrònoms “perquè fer una carta de restaurant s’ha convertit en una quimera. Hi ha cambrers que acaben cridant al comensal que es cuini ell mateix el putu plat si tants problemes té”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies