benegre.cat
Notícies

Rajoy assegura que els líders europeus no faran cas a la carta de Mas perquè està escrita en un idioma estrany que no entén ningú

Màxima tranquil·litat a l’entorn del govern espanyol. L’executiu de Mariano Rajoy no està gens preocupat per la carta que Artur Mas ha enviat als seus homòlegs europeus perquè donin suport a la celebració d’una consulta d’autodeterminació a Catalunya. Segons el mateix Rajoy, la missiva no tindrà cap efecte perquè “està escrita en un idioma estrany que no entén ningú. Anglès, em sembla que en diuen a Catalunya. Les invencions del nacionalisme català han superat la barrera del sentit comú. Amb la llengua no s’hi juga. Al PP ho hem defensat sempre”, ha advertit el president espanyol.

De fet, la direcció dels populars ha emès un comunicat paral·lel en què vaticina que el president de la Generalitat “serà víctima de la seva pròpia arrogància. No és gens seriós tractar temes polítics importants, com el de la secessió d’un territori, amb idiomes que només s’escolten en algunes sales de cinema d’autor”. El document denuncia que la carta escrita per Artur Mas conté lletres ordenades de manera completament aleatòria. “Ni els nostres experts en comunicació han sabut interpretar el codi i el significat del missatge. Un idioma inventat? No… això són vocables per invocar el Dimoni”, conclou el comunicat.

Igual de contundent s’ha mostrat el president d’Extremadura, el també popular José Antonio Monago, que ha acusat el govern català de “no tenir la decència d’acompanyar la carta amb alguns dibuixets per facilitar la seva comprensió als polítics espanyols. L’independentisme s’ha tornat a oblidar de tota la gent que no sap llegir. A hores d’ara, l’espanyolisme unionista és l’única opció que representa la gent analfabeta”, ha recordat.

Monago també ha reiterat que els governants espanyols no tenen res contra “aquesta cosa inútil que s’ha de posat tant de moda i que alguns anomenen anglès. No és que siguem intolerants amb un idioma en concret, sinó que detestem tots els que no siguin el nostre per igual. És una discriminació exercida en positiu. Sense llengües bones ni dolentes. Totes les dels altres ens provoquen el mateix rebuig”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies