benegre.cat
Notícies

La fotografia d’un cafè amb llet a Instagram guanya el World Press Photo 2013

El més prestigiós premi de periodisme fotogràfic a nivell internacional ha anat a parar a mans de l’usuari @hipsterminator d’Instagram, per una imatge del cafè amb llet que esmorzava, on també es podia veure la banya d’un croissant de xocolata. Segons l’organització, l’instantània “retrata el moment actual d’una generació perduda que sent que ha de compartir-ho tot només perquè pot”. La imatge, que acumula ja més de mig milió de Likes i té més de 120 #hashtags d’acompanyament, és el màxim exponent d’una moda que treu a molts de polleguera, fer i penjar fotografies de menjar a les xarxes socials. Peus a la sorra de la platja, núvols amb formes curioses i edificis en contrapicat són altres clàssics de la xarxa que es comptaven entre les temàtiques favorites, però el menjar s’ha imposat.

“És mitologia d’Internet” expliquen els experts sobre un hàbit que pot arribar a ser molt desagradable: “El problema amb fotografiar menjar és que, o ho fas molt bé i sembla de revista, o té una pinta monstruosa i color a mort”. És la tendència del foodporn, que converteix el telèfon mòbil en la peça que li faltava a la forquilla i el ganivet i que ha vist en aquest World Press Photo la seva oficialització.

Ha estat un premi no exempt de polèmica, donc el bar que va servir el cafè al jove ha anunciat que emprendrà accions legals i reclamarà els drets sobre la propietat intel·lectual de la beguda. L’estratègia podria crear un precedent al sector i empènyer els restauradors a prohibir o cobrar als clients per fotografiar els seus plats “tot sovint amb molt poca gràcia”. “El que no pot ser és que els clients es facin populars a Internet pels nostres plats. Aquí donem menjar, no fama”, avisen.

Un fenòmen sociològic preocupant

Tot i la seva popularitat, la fal·lera per fotografiar menjar i compartir-ho també té altres detractors molt més propers. Concretament, la teva mare declara estar “una mica fins el monyo” de que el menjar es refredi quan hi vas els diumenges a dinar perquè li fas 43 fotografies. Et recorda que li treguis el flaix perquè sempre et passa el mateix i també que la teva àvia no enten gens què fas.

No aliens a la polèmica, els teus amics també han volgut insistir en que no cal que comparteixis tantes fotografies de menjar i que, segons què penjes del dia anterior, a quarts d’onze del matí “fa força angúnia”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies