benegre.cat
Notícies

El PSOE només acceptarà una intervenció militar a Catalunya si és “cívica, inclusiva i participativa”

Canvi de rumb del PSOE respecte el procés sobiranista català. Per intentar marcar distàncies amb el PP, els socialistes espanyols han assegurat que només acceptaran la intervenció militar de Catalunya si aquesta es fa “en plan d’esquerres i tal”. L’executiu d’Alfredo Pérez Rubalcaba creu que la millor manera de prohibir la llibertat d’expressió dels catalans és “traient els tancs al carrer amb tarannà democràtic. Volem que l’exèrcit impedeixi la consulta de manera cívica, inclusiva i participativa. Amb l’ús de la força, sí. Però també dialogant amb els violents que volen votar. Hem de demostrar als demòcrates que els podem menystenir i humiliar amb respecte”, ha expressat el mateix Rubalcaba.

L’anunci del màxim dirigent socialista arriba un dia després que la presidenta de la Junta de Andalucía, Susana Díaz, hagi alertat des de l’Hospitalet que, amb la independència, els catalans d’origen andalús es convertiran automàticament en estrangers. “I tots sabem què passa amb la majoria d’estrangers que estan a Catalunya: que comencen fent-se del Barça i acaben parlant català. Hi ha alguna manera més cretina de maltractar un immigrant?”, s’ha preguntat. La política de moda al PSOE també ha elogiat el PSC per defensar amb tanta convicció els interessos econòmics de les comunitats més subsidiades d’Espanya. “És el partit que més ha fet per Andalusia i Extremadura. Encara no entenem com és que es presenta a les eleccions catalanes. Allà obtindria molts més vots”, ha vaticinat.

La nova estratègia dels socialistes espanyols també s’ha pogut palpar en el cara a cara entre Artur Mas i Felipe González al programa Salvados. L’expresident del govern central ha argumentat que “és il·lògic que els catalans ara puguin decidir el seu futur. Què volen? Viure millor? I els espanyols? Què hem de fer, nosaltres? Posar-nos a treballar per no dependre econòmicament de ningú? No… les coses no es fan així, monada”. González també ha recordat que, en qualsevol cas, el futur de Catalunya l’han de decidir tots els ciutadans de l’Estat. “És com si dos nois forcen una noia. Ella potser no ho vol, molt bé. Però… i ells? Ells són dos. Dos contra una, saps? I això és majoria. T’agradi o no, la democràcia espanyola és així. Com una violació”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies