benegre.cat
Notícies

Fabra i Bauzá exigeixen a Shakira que també canti en valencià i baléà

El ‘Boig per tu’ de Shakira, segueix portant cua. Ara els presidents de la Comunitat Valenciana i de les Illes Balears han unit forces per exigir a la cantant colombiana que també interpreti la cançó de Sau en valencià i baléà. A la missiva enviada a la discogràfica els presidents asseguren que “és un greuge terrible que una estrella internacional canti en català i no ho faci també en valencià i baléà perquè suposa l’assimilació d’aquestes dues llengües, extrem que no pensem permetre perquè són superdiferents. Fa poc vam ser de visita turística a Barcelona i no enteníem res del que ens deien. El català cada cop s’assembla més a l’anglès, l’àrab i el rus”. De moment però, no es contempla que Shakira atengui les peticions de Fabra i de Bauzá. Cercles íntims de la parella han confirmat que això només passaria si Gerard Piqué fitxés pel València o pel Mallorca, fet extremadament improbable ara mateix.

La onada de crítiques espanyolistes no ha agafat per sorpresa a Shakira. Segons han comentat fonts properes a la parella “ja comptaven amb aquesta reacció, perquè Shakira ha demostrat que un pot venir de fora i aprendre català sense que això li provoqui el contagi d’una mala infecciosa mortal“. Això ha molestat especialment aquells que defensen que la immersió és un mètode de submissió lingüística i “no els quadra que algú aprengui català perquè li ve de gust”. A més “Shakira ve de Colòmbia, un país que fa temps que es va independitzar d’Espanya” i, probablement, aquest fet provoca que els espanyols pensin que és independentista, perquè “per ella és normal, els colombians ja ho van fer”. Per últim, aquesta font propera a la familia ha confirmat que l’únic que ha sorprès realment a Shakira és que “els espanyols es preocupin tant de que ella hagi après català, però no es preocupin de que el seu president no aprengui anglès. Al cap i a la fi, això només és música”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies