benegre.cat
Entrevistes

Duran i Lleida: “Fa més de 2.000 anys que Jesucrist lidera el cristianisme. Jo, en canvi, només en porto 27 dirigint Unió”

Josep-Antoni-Duran-Lleida_ARAIMA20110723_0095_20Josep Antoni Duran i Lleida (El Campell, 1952). President d’Unió Democràtica de Catalunya i client de l’Hotel Palace de Madrid.

Nomenar Chiquito de la Calzada com a president de l’Institut d’Estudis Catalans. Fer ballar Muriel Casals en un videoclip de reggaeton. Què més li ha de fer Espanya a Catalunya perquè Duran i Lleida es torni independentista?
Creu-me que pagaria per veure aquestes dues situacions, però no insisteixis. L’única independència que m’interessa és la d’Unió respecte Convergència.

Una persona de confiança m’ha comentat que Jesucrist era un bon home. Potser un pèl deixat –pel tema de la barba i tal–, però un bon home. Què creus que hauria votat, a la consulta del 9 de novembre?
Òbviament, el que jo li hagués dit. Els democratacristians mai no discutim els lideratges.

Dallò… per curiositat: què li hauries dit?
Primer de tot, que ja li toca apartar-se de la direcció del cristianisme mundial. 2.000 anys són masses per a qualsevol dirigent. Jo, en canvi, només en porto 27 liderant Unió.

Què t’incomoda més: el procés sobiranista de Catalunya o el llit d’un hotel de quatre estrelles?
Evidentment, la deriva independentista d’Artur Mas. Tots sabem que els hotels de quatre estrelles no existeixen. Vaja… jo no n’he vist mai cap.

Whoopi Goldberg va fer una pel·lícula sobre una monja negra que era simpàtica. Quina és la millor manera d’adequar el missatge democratacristià als temps actuals?
Promovent el cristianisme de cintura en amunt i la democràcia de cintura en avall. És una manera de dir que vols “beneir la palma” durant tot l’any.

El reportatge de Jordi Évole sobre el 23-F ha reobert el debat sobre què és real i què no. Tu creus, en tot això de l’Esperit Sant?
Evidentment. A Unió sempre hem defensat tot el que tingui a veure amb fantasmes o coses que no es puguin demostrar.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies