benegre.cat
Entrevistes

Jesucrist: “La independència de Catalunya és una qüestió de Fe”

Jesús de Natzaret (Judea 0aC), Fill de Déu i emprenedor. Mort a la creu als 33 anys després de fundar un moviment, el cristianisme, que es perpetraria al llarg de la història com a exèrcit implacable, empresa multinacional, guia moral, organització benèfica i xarxa d’espionatge, tot sovint tot a la vegada.

Un pare fuster amb un fill adoptiu que té poders i es fa molt famós. El gran misteri de la Fe és que Jesucrist era Pinotxo?
És una feliç coincidència. Però la Fe té misteris molt més profunds, com per què Lleida existeix o per què Munir juga al Barça.

Parlem de temes més alegres, com la seva mort. Per què Déu el va deixar patir així?
Vam pactar que li faria una senyal i ell em salvaria. El codi era que picaria de mans a l’últim alè… suposo que veus per què no va ser possible.

Vaja. Va aconseguir ressucitar al tercer dia, com ho recorda?
Va ser molt divertit, tot el numeret de passejar la Creu, els claus, amb la corona d’espines… Haha… Tothom plorant i, total, per tornar l’endemà passat, és el que té ser totpoderós.

Va ser vostè el primer hippie de la humanitat? Un esperit lliure?
Si et refereixes a predicar un missatge de pau i germanor sí, si et refereixes a viatjar de backpacker fins als 30 sense fotre ni brot, et diré que també.

Sigui sincer… està de moda ser catòlic, oi?
Em fa una mica de vergonya però sembla que sí, que s’està movent molt bé. Em diuen que no hi ha res més hipster que anar a fer el vermut després de missa de diumenge, a comentar el sermó.

Però com és que està tan de moda? Disculpi’m que insisteixi…
És el flow del Papa Francesc. Havien de passar 2000 anys perquè vingués un argentí a transmetre tot allò de bo que fa i que diu l’Església, però que mai havíem sabut explicar.

Quina és la diferència entre un catòlic i un cristià?
Que el cristià té complexe per creure en Déu i el catòlic no, però la misma mierda son, saps què et vull dir?

La monja Forcadas, el pare Apel·les… som el poble escollit?
Creure en Déu és de ser molt català. La independència és una qüestió de Fe.

S’estan perdent els valors?
És l’únic que ens queda. S’estan perdent les feines, els pisos, els calers, els referents i la vergonya, però el poble s’aferra als seus valors. És l’última frontera abans de la barbàrie. Això sí és un miracle i no allò dels pans i els vins.

Els pans i els peixos.
Això.

Paraula de Déu. 
El Senyor sigui amb vosaltres.

I amb el vostre esperit.
Sens pecat fou concebuda.

Ja no calia seguir replicant.
Ah! sempre he estat molt dolent per recordar els versos de Missa, mai sé quan s’acaben.

Amen.
Amen?

Amen!
Amen.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies