benegre.cat
Notícies

La CUP demana la supressió de la Diada de Sant Jordi perquè “ni ell mateix sabia llegir”

Un informe de l’Institut d’Estudis Catalans sobre els hàbits de lectura a l’Edat Mitjana ha propiciat que la CUP demani la “supressió indefinida” de la Diada de Sant Jordi. El partit de l’esquerra alternativa, radical i independentista (“els que cremem contenidors a les manifestacions, vaja”) no troba lògic que Catalunya celebri una festa literària “en honor d’una persona que ni tan sols sabia llegir. Algú que només es dedica a matar dracs i a follar-se princeses pot ser el cambrer ideal d’una discoteca llatina, però no ens enganyem: poca cosa més”.

L’executiva de la CUP ha donat a conèixer que l’informe de l’Institut d’Estudis Catalans conclou que “l’analfabetisme del patró de Catalunya era tant o més preocupant que el que hi pot haver en qualsevol institut públic del Vendrell, Calafell o Cunit”. De fet, se sospita que la tradició de cremar els marges dels folis on s’hi escriuen poesies va ser idea del mateix Sant Jordi, “que intentava incinerar els poemes sencers. Que un personatge així sigui la cara visible del Dia de la Literatura és tan incongruent com si un espanyol o Cesc Fàbregas fossin els protagonistes del Dia de l’Esforç”.

Per si això no fos prou, la CUP també ha recordat que el 23 d’abril és una “data maleïda per a la cultura: va ser el dia en què van enterrar Miguel de Cervantes, en què van morir William Shakespeare i Josep Pla, i en què van publicar el primer llibre de Belén Esteban. En aquest cas, només esperem que sigui l’últim. Cada vegada que un escriptor mediàtic treu un llibre per Sant Jordi, Concha Velasco fa servir una Enciclopèdia Catalana per absorbir les seves pèrdudes d’orina”.

Aquesta és la tercera Diada de Sant Jordi consecutiva que arriba envoltada de polèmica. L’any passat, per exemple, ICV va dir que no tornaria a celebrar aquesta festa perquè es negava a commemorar “la mort d’un animal”, en referència al drac. L’any anterior, el Llibre de Família havia batut el rècord de vendes entre la comunitat immigrant davant la indignació dels escriptors més conservadors.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies