benegre.cat
Notícies

La Constitució catalana inclourà dibuixets perquè la puguin entendre els que han fet ESO

La Carta Magna de la república catalana, que està elaborant el jutge Santiago Vidal en les seves estones lliures, inclourà coloraines i molts dibuixets, segons ha trascendit als mitjans. L’objectiu de Vidal i el govern català és fer la Constitució comprensible per la generació LOGSE, els nascuts a partir de 1982 aproximadament. Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, ha recordat que “la ESO haurà servit per moltes coses, però per formar joves ja us diem ara que no” i ha matisat “que són burros, vaja”, tot defensat la idoneïtat de les coloraines “per donar-ho ben mastegat”. A més, el govern confia que la versió il·lustrada serveixi per fer-se entendre a Espanya: “Si els ho expliquem amb dibuixets, potser entenen alguna cosa, però les esperances són baixes”.

En qualsevol cas, el govern i l’equip de Santiago Vidal ja hauria encarregat un esborrany a Mariscal, per bé que de moment el resultat és decebedor: “Tot són gossos aixafats, cossos sense extremitats i formes rares, no s’entén una merda”, confessen amb la boca petita fonts de l’executiu. Altres opcions que s’estarien contemplant són Picanyol, pare d’Ot el Bruixot, i Pilarín Bayés, aquesta última “per la bona feina que ha fet explicant la Bíblia amb els seus dissenys de perspectiva impossible”.

Tot i això, a la Generalitat hi ha qui pensa que s’ha d’optar per una via trencadora que connecti amb els joves i amb la generació ESO, a més de donar un caire més internacional al document. Així, alguns aposten per encarregar-ho a Akira Toriyama, autor de Bola de Drac, perquè “Son Goku és el gran referent cultural d’aquesta generació, potser l’únic”, mentres que altres van un pas més enllà i parlen de Milo Manara.

En un altre ordre de circumstàncies, el jutge Santiago Vidal s’ha defensat dels qui l’acusen d’estar a sou del govern recordant que “escriure Constitucions en estones mortes és un hobbie com qualsevol altre”. El magistrat confessa “buscar nous reptes” després d’haver acabat la Sagrada Família amb escuradents.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies