benegre.cat
Notícies

La SGAE reclama ara els drets sobre les fotocòpies de Bola de Drac que compraves de petit

“Segurament no hi ha hagut mai en la història una estafa tan bèstia als drets d’autor com les fotocòpies del Son Goku”, ha explicat aquest matí un portaveu de la SGAE sobre la recent demanda que la societat ha interposat contra vora dues mil papereries de l’estat, la majoria catalanes. L’entitat reclama ara els royalties que els establiments no van pagar sobre el material gràfic propietat de l’editorial japonesa Shueisha, del que se’n venien fotocòpies no autoritzades:, com bé saps: “Amb el rollo de que són japos i no s’enteren allò era un escàndol”, creuen a la SGAE. Fonts judicials han fet saber que hi ha indicis raonables de crim i que les copisteries s’exposen a sancions retroactives: “Quedaran com el Krilin”.

“El procediment era sempre el mateix. Un menor es dirigia a la papereria i deia la contrassenya al botiguer, normalment alguna cosa codificada com tens fotocòpies del Goku o encara més discreta. Aleshores aquell senyor treia un carpesano de focotòpies desgastades de Bola de Drac i tenia els ous de cobrar 10 peles per anar-ho copiant, fins i tot n’hi havia algunes d’alt contingut sexual”, han explicat des de la societat d’autors.

Es dóna la circumstància que la majoria dels establiments al punt de mira de la SGAE es troben a Catalunya, on la popular sèrie d’animació ha tingut sempre fortes arrels: “Bola de Drac només et pot agradar en català, hi ha quòrum que en castellà és horrible perquè diuen coses com Piccolo o Son Gohan Da. Son Gohan DA? Què és aquesta merda?” han valorat diversos afectats.

Els representants del poderós lobby de les copisteries i papereries han defensat que “només contribuïem a la felicitat dels joves a canvi d’un benefici econòmic. És el que fan els camells i ningú hi posa problema”. El gremi ja ha anunciat que presentarà batalla i que si cal demanarà ajuda al Déu Kayto, amb qui manté “una relació constant”.

La notícia ha rebut moltes crítiques a les xarxes socials i ha despertat el rebuig dels fills dels 80, que veuen la sèrie d’Akira Toriyama com un símbol del seu temps: “Posar-se davant del mirall i intentar-te transformar en superguerrer o fer bromes sobre el nom Bulma. No hi ha infància sense Bola de Drac”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies