benegre.cat
Notícies

El PSOE marca perfil propi i aposta per una república amb rei

El debat sobre la Llei d’Abdicació ja té la primera sorpresa del dia. El líder dels socialistes espanyols, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que el seu partit “té un perfil propi” i que proposa una república amb rei. “És una aposta molt en la línia del que és el PSOE. Un partit que aposta pel federalisme sense canviar ni la Constitució ni el model d’Estat, que defensa el dret a l’autodeterminació però rebutja una consulta legal a Catalunya o que aspira a governar la Generalitat presentant Pere Navarro com a candidat. Voleu algun exemple més de la nostra manera de fer? Perquè podria seguir durant una bona estona”, ha afirmat un Rubalcaba rialler.

El secretari general del PSOE està convençut que facilitar el relleu dinàstic a la Casa Real comportarà “molts avantatges” per als ciutadans espanyols. “Tindrem descomptes a l’hora de comprar galetes Príncipe i Espanya guanyarà el Mundial de Brasil, ja que tothom sap que el futbol és l’esport rei”, ha comentat davant la perplexitat dels que l’escoltaven. “No, ara de debò… Una república amb rei estarà bé. És com voler dir: ei, som diferents. Però som diferents sense deixar de ser iguals. Sabeu què vull dir? Ni república ni monarquia, d’acord. Però ni república ni monarquia perquè volem totes dues coses alhora. Però per separat. Incongruència? No, xato… Incongruència és creure que el socialisme espanyol canviarà les coses”, ha dit mentre arrencava els aplaudiments de tots els seus companys de partit.

Les paraules d’Alfredo Pérez Rubalcaba arriben uns dies després que l’expresident socialista del govern espanyol, Felipe González, afirmés que “els militants del PSOE no han estat mai republicans, sinó accidentalistes”. Davant l’allau de crítiques que ha rebut per aquesta afirmació, González ha matisat que “el que realment volia dir és que s’ha d’haver patit un accident molt fort per creure que els dirigents del PSOE hem estat mai republicans. O d’esquerres. O progressistes. O federalistes. O decents”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies