benegre.cat
Notícies

Una professora arriba dos dies abans a la manifestació de Som Escola "per agafar lloc"

Dolors Vergés, professora jubilada de Llengua Catalana a l’IES Sabadell entre 1982 i 2009, espera en un racó entre Gran Via i Passeig Sant Joan: “sé perfectament que la manifestació és el dia 14 a les 18:00 però… si els adolescents poden acampar dies i dies per veure la Miley Cyrus per què no he de poder-ho fer jo per l’escola catalana? Morin els Wertons! A més, no ens enganyem… les àvies sempre volem ser les primeres de la cua i, aquest cop no se’m colarà ningú”. Vergés, de 68 anys, ha dut roba d’abric tot i el bon temps perquè “tots sabeu que les senyores grans som una mica fredoliques. Sobretot les que som escanyolides, que només tenim pell i òssos”.

La manifestant assaja els càntics per la protesta, de manera que cada hora en punt en lloc de fer les campanes de cada hora, canta algun lema com: “oe oe oa oa, tenir immersió és el millor que hi ha” o “Wert, tros de ximple, el que volem és ben simple”. La Dolors assegura que aprofita aquest temps fins la manifestació preparant noves crides, perquè “no és fàcil trobar rimes amb tros de quòniam, brètol o LOMQE… m’he dut uns llibres d’en Papasseit i d’en Carner, a veure si així m’inspiro”.

S’espera que disssabte a la tarda el Passeig Sant Joan s’ompli de gent tan emprenyada com la Dolors amb l’objectiu de defensar l’escola catalana. “Home és que ja està bé”, deia la Dolors mentre prenia un got de caldo que s’ha dut en un termo “jo no sóc bronques, però clar… se’ns pixen a la cara i ens diuen que plou. I coi, ja plou prou. Vull dir, que l’Estat ens fa viure en una mena pluja daurada constant i això… o et va aquesta parafília o, vulguis o no, molesta”. La Dolors ha provocat que poc a poc, altres persones que passen per la zona, comencin a implicar-se en la protesta. Fins i tot, un grup de tai-txi ha decidit fer una classe allà mateix per entretenir la Dolors tot i que ella assegura que “jo sóc més de kickboxing, i he vingut aquí per lluitar“.

BANNER-300X300

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies