benegre.cat
Notícies

El diccionari de la RAE admetrà l’expressió “Catalán” com a sinònim d’un insult

també aprofitin per eliminar les paraules ‘Diálogo’ i ‘Democracia’ del seu diccionari

Novetats importants en l’actualització del diccionari de la Real Academia Española de la Lengua (RAE). Després de mesos d’intens debat, els lingüistes de l’entitat finalment han admès l’expressió Catalán com a sinònim d’un insult. “No volem que el gentilici dels ciutadans de Catalunya es converteixi en una falta de respecte en concret. La intenció és que s’entengui com una cosa més aviat genèrica. Que pugui substituir-se fàcilment per Rata usurera, Insolidari insaciable o Mitjó suat d’un bielorús amb sobrepès. La paraula Catalán ha de ser intercanviable per qualsevol menyspreu. Ha de ser el menyspreu”, han apuntat amb una precisió lingüística envejable.

Aquesta nova accepció del gentilici Catalán anirà acompanyada d’altres modificacions del diccionari. Les més destacades: la paraula Independencia (que serà sinònim d’Estás flipando) o els mots Federalismo i Tercera vía (que d’ara en endavant també es coneixeran com a Jajajajajajajajajajajajajajajajajajajaja). Segons els dirigents de la RAE, els objectius d’aquests canvis és adaptar el llenguatge acadèmic al vocabulari del carrer. “Una cosa és que la gent parli bé. I una altra de ben diferent és que parlin bé dels catalans. Ja sabeu que no es pot tenir tot”.

Les modificacions lingüístiques de la Real Academia Española de la Lengua han estat rebudes amb molta gratitud per l’Institut d’Estudis Catalans. De fet, la màxima institució de la llengua catalana ha demanat als seus homòlegs espanyols que, “en aquest intent d’actualitzar la llengua castellana a partir de la realitat política i social d’Espanya, també aprofitin per eliminar les paraules Diálogo i Democracia del seu diccionari. O que A ver i Haber signifiquin el mateix. Total: després de tants anys d’imposició, ni ells mateixos ho han après a distingir”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies