benegre.cat
Notícies

Un estudi confirma que el 90% dels que diuen que “la cançó de l’estiu és una merda” amb dues copes canvien d’opinió

“El gust musical es belluga com les bombolles de la teva cervesa”, afirma Enric Fonalleres, antropòleg de la UB. Al seu grup de recerca han fet un estudi sobre les cançons d’estiu, una allau que també arrassa a casa nostra amb temes amb català i ritmes “frescos, alegres, joves i dinàmics”. En primera instància, entorn del 75% dels enquestats asseguraven que totes les cançons de l’estiu eren “una puta merda”. “Automàticament”, assegurava Fonalleres “ens començaven a parlar de Mondo Sonoro, Enderrock i de llistes d’Spotify que sí que eren totals. Independentment de l’edat, tothom pensa que la música que li agrada és la millor del món, mentre que la resta és vergonyant. Especialment les cançons d’estiu”.

Curiosament, però, aquesta opinió canvia radicalment a partir de la segona cervesa. “No cal ni tan sols consumir una gran quantitat d’alcohol, ni licors forts”, afirmava Fonalleres, “un cop tenim l’excusa de la desinhibició de l’alcohol, ens oblidem dels gustos i dels coneixements i comencem a ballar com un escleròtic passat de Red Bull”. Aquest canvi es produeix en un 80% dels subjectes de la mostra que havien maleït la música d’estiu. “La resta, creiem que són heavys, que són molt fidels a la seva música i tenen una alta resistència a l’acolhol”, concloïa Fonalleres.

D’aquesta manera, l’estudi de la UB només deixa obertes dues portes: o bé una petita dosi d’alcohol ens dóna la volta al cervell com un mitjó, o bé la veritat és que ens agraden les cançons de l’estiu però no ho volem reconèixer per una qüestió de postureig social. “Jo penso, personalment, que és la segona opció”, deia Fonalleres “que els catalans som una mica hipòcrites. No ho puc provar. Però n’estic força segur”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies