benegre.cat
Esports

El nou programa contra l’addicció a les drogues inclourà el ciclisme com a conducta de risc

Nou pas endavant de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en la seva lluita contra les drogues. L’entitat ha elaborat un nou programa de prevenció als estupefaents que inclourà el ciclisme com a conducta de risc. Tot i així, els responsables mèdics de l’OMS han volgut deixar clar que aquesta mesura “no vol insinuar que tots els ciclistes es dopin. Ho vol denunciar de manera alta i clara. Fins i tot, amb certes ganes de provocar”, han explicat mentre feien broma tot simulant un combat d’espases làser amb xeringues infectades a les mans.

La presentació del nou pla antidroga de l’OMS ha coincidit amb la disputa del Tour. Precisament, els autors del programa han assegurat que la ronda francesa és l’exemple més clar dels efectes que provoquen les drogues no només en els ciclistes, sinó també en els seguidors d’aquest esport. “Que algú vulgui seguir una cursa ciclista per la tele ja és simptomàtic de què alguna cosa no va bé. Però que aquest algú la vulgui seguir només per fer la migdiada ja és més perillós que Lance Armstrong en un institut de Sant Adrià de Besòs. Estem parlant d’homes que necessiten veure el Tour per poder adormir-se. És a dir: que necessiten veure’l però per deixar-lo de veure. Una incongruència difícil. Una droga silenciosa amb regust a mallot suat”.

Conscient de la gravetat de la situació, la Unió Ciclista Internacional (UCI) ha demanat als ciclistes professionals que, per equilibrar la seva estètica amb el seu nivell de dopatge, es depilin tots “fins a les celles”. Així mateix, els ha informat que la federació ja ha tancat un acord amb diverses discoteques de Magaluf per celebrar-hi curses al seu interior amb bicicletes estàtiques. “Ja que el ciclisme és un esport tan sacrificat, que els seus practicants almenys tinguin en tot moment l’alcohol i les drogues ben a prop”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies