benegre.cat
Notícies

Un estudi confirma que tothom penja massa fotos de les vacances excepte tu, que ho fas perfecte

L’estiu multiplica l’exposició a les xarxes socials de manera exponencial: “tots estem tan feliços del que estem vivint, que ens sentim moguts a compartir-ho”, explica Jesús Hernández, sociòleg de la UB, “encara que sigui una paella de merda, en un xiringuito llefiscós, al preu d’un testicle de koala banyat en or”. Per aquest sociòleg, autor de l’estudi ‘Usos i Abusos de l’Autobombo a Xarxes’, la sensació que tenim quan rebem likes no és gens virtual, “cada like és com un petit massatge erògen i ens reforça. Per què? Per inseguretat. Necessitem que els altres ens diguin que el que estem fent els agrada per sentir-nos segurs de que el fet que a nosaltres ens agradi el que estem fent, és correcte. Necessitem l’aprovació. Necessitem saber que som tan guais com pensem”. Desgraciadament, però, l’estudi demostra que “no som tan guais com indiquen els likes, perquè molts es posen per compromís, perquè vegin que l’has posat, però en realitat estàs pensant ‘mira el putu gilipolles aquest'”.

Això passa perquè l’excés de fotografies de promoció del carpe diem acaben generant rebuig perquè l’usuari està fardant d’una vida (ficticia) que nosaltres no podem tenir. “Tot el dia de festa? Tot el dia amb amics? Tot el dia menjant delicatessen? És mentida, això no és així, però ho sembla i, clar, detestem aquestes persones”. Així i tot, l’estudi d’Hernández confirma que “tothom penja massa fotos excepte tu, que ho fas perfecte. Si tu creus que has posat les fotos que havies de posar, doncs ja està”. D’aquesta manera, no cal patir, perquè són els altres els que ho fan malament “a no ser que facis morrets d’ànec a les fotos. Si fas això, fatal tot”.

L’estudi també confirma que les persones que han llegit aquesta noticia fins al final són més intel·ligents que les que no ho han fet.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies