benegre.cat
Notícies

Milers de catalans es concentren als Ajuntaments per demanar que pari de ploure

La comunitat pakistanesa dóna suport a la causa venent paraigües a 5 euros

Catalunya diu prou a la pluja. Centenars de milers de catalans van omplir ahir al vespre les places dels seus pobles reclamant la fi d’una climatologia més pròpia del Regne Unit i que s’ha convertit en habitual al país. “Una cosa és que busquem la complicitat de Londres per internacionalitzar el procés i l’altra que els hi canviem el temps”, assegurava un ciutadà. En efecte, el cel ennuvolat i les pluges han estat una constant especialment a la Ciutat Comtal: “Entre els anglesos i la pluja, Barcelona cada vegada s’assembla més a Londres, a casa ja mirem la predicció directament a la BBC”.

Els manifestants reclamaven al govern espanyol explicacions per la deriva del clima català, que ha passat de mediterrani a continental en els darrers cinc anys. “El canvi climàtic havia de portar estius de calor extrema i anem amb jersei i paraigües, no sé què hi ha al darrere però això és cosa d’Espanya segur”, insistien, cridant consignes com Soraya, truja, que pari la pluja Camacho, caballo, que te parta un rallo, en autèntic castellà de Ripoll.

Els més radicals s’han concentrat davant les instal·lacions de Televisió de Catalunya, per increpar en Tomàs Molina i els altres meteoròlegs, a qui acusen de botiflers perquè “és molt estrany que plogui tant”. Interior ha demanat calma a la població i ha reconegut que el seguiment metereològic és un dels afers més sensibles del país: “Hi ha cases on El Temps de TV3 genera més atenció que la final de la Champions”.

A l’altra cara de la moneda, el gremi de pakistanesos ha celebrat que les pluges no descansin, després de facturar més de mig milió d’euros venent paraigües només a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. “Aquests pakis no se’n perden ni una, de l’estelada al paraigüa”, asseguraven els manifestants: “És la seva forma d’ajudar el país i a més en treuen diners, què hi ha de més català?”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies