benegre.cat
Notícies

La consulta del 9N finalment serà a mà alçada

La gent haurà de sortir al balcó i alçar la mà, a les 17:14 els del Sí i a les 20:14 els del No

El President Mas segueix perfilant com serà la consulta del 9N. Després de descartar la desobediència al TC i emparar-se en la Llei de Consultes, Mas ha afirmat que “el millor que podem fer perquè la Guàrdia Civil no ens retiri les urnes és votar des de casa. La idea és la següent: els que estiguin a favor de la independència han de sortir al balcó i alçar la mà a les 17:14. Els que hi estiguin en contra, faran el mateix però a les 20:14. Unes avionetes de Catalunya des de l’aire recorreran el país i faran fotos. L’endemà comptarem les mans alçades una a una”.

D’aquesta manera, Mas assegura que la Generalitat burla la legalitat espanyola i convoca un referèndum d’independència imparable, “perquè no poden anar a detenir els ciutadans a casa, un per un. Què faran? Encintar-los les mans perquè no les alcin? SOM IMPARABLES, HO ESTIC PETANT”. La proposata de Mas, però, no compta amb el consens de la resta de partits, que hi veuen algunes esquerdes. ERC assegura que “el sol es pon cap a les 19:15, així és que als que votin No, no se’ls veurà. Hem de garantir el seu dret a votar, perquè això sigui legítim. Que escolta, ja posats fem una DUI i ja preguntarem després, no?”. Iniciativa s’ha queixat que “les avionetes gasten molt combustible i com a partit ecologista no hi podem donar suport”, mentre que la CUP ha recordat que “les avionetes són de frabricació americana i nosaltres, com a anticapitalistes no podem recolzar aquesta marxa imperial aèria”. El PSC segueix descol·locat i han afirmat que “el que importa a la ciutadana és que aviat comença la temporada de mandarines”, mentre que el PP i Ciutadans no han fet cap declaració perquè s’estaven enrollant en un racó.

Mas, ha confirmat doncs que la consulta segueix endavant i que no serà una costellada, “perquè cadascú a casa seva podrà cuinar-se el que vulgui. Jo he complert la meva paraula”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies