benegre.cat
Notícies

La Generalitat demana voluntaris per acompanyar a casa els voluntaris que sobrin del Nou 9N

Hi ha massa gent que vol apuntar-s'hi i, com que sap greu dir que ja està ple, es tem el col·lapse

Els catalans estan malalts de participar i això pot passar factura. Molts recorden amb orgull el boom de voluntariat de Barcelona92, tots fardem de que “Catalunya és una societat super solidària i super participativa com demostren la Marató i el fort teixit associatiu”. Per això, un dels grans èxits del Procés a ulls dels ciutadans és aquest “mira que bé que ho hem fet i que organitzats que estem. QUE BONS MINYONS QUE SOM. AIXÒ NO PASSA ENLLOC MÉS DEL MÓN”.

Ara, però, aquesta malaltia participativa podria girar-se en contra perquè podria desbordar el Nou 9N. El Govern ja ha anunciat que ja hi ha més voluntaris dels que es demanaven. Segons explicava Francesc Homs “en calien 20.000 i ja són 25.000. No, 26.000. No, 27.000. No paren d’apuntar-se! Què fem?”. La Generalitat no havia previst aquesta situació i està desbordada. Es troben en una situació molt violenta: no poden dir-li a la gent que deixi d’apuntar-se, perquè és un procés participatiu, però ja no hi cap més gent. “No sabem ben bé què farem”, es sincerava Homs “els que vulguin presidir una mesa, serà com en un restaurant bo, que hauran d’esperar per la taula”. El que més es tem, però, és que aquesta febre per participar acabi en esclats de violència de l’esti “deixa’m participar a mi, JO TAMBÉ VULL FER HISTÒRIA!”. Per aquest motiu, la Generalitat ha començat a demanar voluntaris que acompanyin pacíficament a casa als voluntaris que sobrin del Nou 9N. “La idea és que els voluntaris que sobrin vinguin, es facin la foto a la taula electoral per penjar-la a les xarxes i després un altre voluntari l’acompanyarà a casa per assegurar-se que deixa treballar tranquilament als altres. Creiem que hauria de funcionar”. El web per fer-se voluntari d’aquesta campanya és www.participaduentvoluntarisasaputacasa.cat

Experts internacionals consideren que aquesta tècnica pot generar frustració, però la Generalitat confia que no perquè “si a un català li dius el què ha de fer educadament i veu que està tot ben organitzadet, ho accepta, li agrada participar de l’ordre. No pot fallar”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies