benegre.cat
Notícies

La tecnologia del VHS arriba per fi a la Terra Alta

S'espera que els nadius triguin menys d'un mes a dominar-ne el funcionament

La Terra Alta continua imparable la seva modernització i integra una altra novetat tecnològica: el VHS. “Fa uns anys uns amics de Barcelona ens van explicar que hi havia un aparell màgic que et permetia enregistrar les imatges de la caixa de llums en moviment” explicava en Miquel Llop, de Gandesa, “i des d’aleshores hem estat demanant a l’ajuntament aquestes màquines. Ara, per fi, podrem gravar el programa de la Mari Pau Huguet”.

S’acaba per tant amb un greuje històric que mantenia aquesta zona en l’endarreriment tecnològic. Segons l’Associació de Veïns d’Horta de Sant Joan, “creiem que ara tot anirà molt ràpid. L’any vinent pensem integrar el walkman, després el discman i el minidisc… i calculem que al 2022 arribaran aquells USB que són MP3. A Trinitat i Tobago tothom en té”.

La Generalitat, però, mira amb recel aquest salt tecnològic perquè no estan segurs de com reaccionaran els veïns. “Esperem” deia Francesc Homs “que s’ho prenguin amb calma, però  no en tenim gaires esperances. Els aparells tecnològics poden fer perdre la paciència molt fàcilment i temem que a la Terra Alta trinxin aquests aparells amb el tractor i els barregin amb la terra de les vinyes. Recordem que aquests aparells duen components tòxics que podrien acabar dins ampolles de vi. A ells segurament els és igual perquè són superhomes acostumats a aguantar qualsevol inclemència natural o química, però la resta de catalans som humans normals i corrents. Tingueu pietat de nosaltres”.

L’arribada del VHS, segons els ajuntaments, havia de comportar la instal·lació immediata de videoclubs, establiments que podrien dinamitzar econòmicament la zona i que aportarien la cultura d’aquell que va veure ‘El Gran Lebowski’ l’any 1998. “Però no ha vingut ningú nou” deia Miquel Llop “crec que no tenen collons. Fa un parell de setmanes va venir una furgoneta que venia de ciutat. Tots els veïns vam seure al carrer a veure què feien. Crec que es van sentir intimidats només per la nostra mirada, perquè van girar cua i van fotre el camp”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies