benegre.cat
Notícies

Un estudi confirma que si els paletes intenten treballar sense música lolaila poden implosionar

Si no resisteixes que casa teva es converteixi en una sala de festa de barri, no facis obres

És una imatge coneguda: uns paletes es posen a treballar i ràpidament posen una ràdio amb música lolaila a tot drap. No és una estratègia per cridar l’atenció del veïnat i fer que el contractant sigui percebut d’una altra manera dins la seva comunitat: és una qüestió de supervivència. La Universitat de Santa Harvard de Gramenet ha publicat un estudi segons el qual “els paletes que treballin sense música l0laila s’exposen a implosionar. Tindrien una fallada en cadena d’òrgans interns, que anirien explotant fins fer caure l’obrer, arrugat com una llauna buida a la que treuen l’aire”.

Radio Olé, que ha finançat l’estudi, assegura que “està comprovat doncs, que estem salvant vides, a més d’aportar bona música al panorama radiofònic”. D’aquesta manera, tots aquells que en contractar una reforma s’han sentit incomodats perquè casa seva es converteixi en una espècie de sala de festes de barri, han de sentir-se contents en lloc d’incòmodes: “ningú vol que un senyor li implosioni a casa, perquè és un merder el tema de l’aixecament del cadàver i perquè es retarda molt l’obra. Per tant, musiqueta i a pencar”. Segons s’ha descobert, els paletes relacionen aquest tipus de música amb alguns dels moments més feliços de la seva vida. És una qüestió tribal que els connecta amb els seus ancestres i que els permet afrontar una tasca que, d’altra manera, els destruiria. Cap paleta pot afrontar una feina tant dura com ho és fer d’obrer, sense compensar-ho amb un bri d’esperança i alegria. En aquest cas lolaila.

Justo Molinero, proclamat l’any 2012 Sant Patró dels Paletes, ha fet notar que l’estudi “és molt interessant, però no li aporta res que ell no conegués per la seva experiència”. I és que, com que a casa del Justo sona aquesta música les 24 hores del dia, sempre hi ha paletes que s’acosten atrets per la música i fan reformes contínuament. “Ja no sabem què més fer”, deia Molinero “ja tenim 4 piscines, però aquests senyors no marxen”

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies