benegre.cat
Notícies

El govern espanyol diu que el 9-N és un frau perquè algú va amagar les paperetes de PP, PSC i Ciutadans

Alicia Sánchez-Camacho va posar silicona dels seus llavis, pòmuls i pits a les portes dels col·legis electorals

Indignació màxima al govern espanyol després del procés participatiu del 9-N. Els màxims dirigents del govern de l’Estat han enviat una carta de protesta a la Unió Europea i a les Nacions Unides assegurant que la votació d’ahir és un “frau dels grossos” perquè algú es va dedicar a amagar les paperetes de PP, PSC i Ciutadans en tots els col·legis electorals. “Agents del CNI les van estar buscant durant hores i no en van trobar ni una. És una vergonya que la Generalitat posi traves perquè els catalans de bé no puguin expressar lliure i democràticament la seva voluntat a les urnes”, ha afirmat l’executiu de Mariano Rajoy.

Segons el president espanyol, la consulta del 9-N ha estat una autèntica farsa perquè “hi ha gent que ha votat dues vegades: una durant el 9-N i una altra durant qualsevol altre moment de la seva vida. No és broma: a Catalunya es pot votar dues vegades al llarg de la vida. Potser els haurem de recordar que una cosa és viure en democràcia i una altra de ben diferent és que tinguis dret a opinar”, ha insistit Rajoy.

Tot i la polèmica per la desaparició de les paperetes de PP, PSC i Ciutadans, Mariano Rajoy ha insistit que el seu partit defensa el dret a decidir dels catalans. De fet, ha explicat que la mateixa Alicia Sánchez-Camacho va fer una donació de silicona dels seus llavis, pòmuls i pits per col·locar-la a les portes dels instituts on s’havien de fer les votacions. “Una manera original i simpàtica de demostrar als catalans que, malgrat els impediments del govern català, nosaltres també estàvem present en aquest 9-N”, ha emfatitzat Rajoy.

També van contribuir al procés participatiu un grup de fredolics de Girona que, com que feia molt de fred i portaven uns passamuntanyes que els tapaven la cara, van acabar topant sense voler amb les urnes perquè “no veien per on passaven”. A Cardedeu, en canvi, el fred va deixar pas a la festa. Sobretot, quan un votant va incloure pols blanca a l’interior d’un sobre. “Vaig equivocar-me de sobre, així que el meu vot deu estar perdut en qualsevol lavabo de discoteca de l’Àrea Metropolitana”.

Els qui també afronten aquest inici de setmana amb alegria desbordant són els voluntaris de l’ANC i Òmnium, que han assegurat que aquest 10 de novembre és “el millor dilluns” de les seves vides. Bona prova d’això és que, després de la participació d’ahir, totes dues entitats demanaran al govern català que, “caigui com caigui, el 10-N sempre es consideri cap de setmana”.

La rauxa del moment, però, podria durar poc. Alguns experts en vàries coses i altres mandangues apunten que els voluntaris sobiranistes podrien caure en la més absoluta depressió “si no es proposen cap altra macromoguda en menys de tres setmanes. La gent de l’ANC i Òmnium són professionals de la protesta. Els ni-ni’s de la reivindicació. Tenen el temps lliure dels jubilats i l’empenta dels adolescents. Fan més por que tots aquests que volen canviar les coses i acaben votant Sí-No”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies