benegre.cat
Notícies

eS CoNFirMa qUE eScrIUre AlEAtòRiAmeNt aMb MiNúsCuLeS i MaJúsCuLeS nO És dE JoVEs sInÓ d’ImbÈCilS

La gentalla que ho fa acostuma a tenir com a lletra predeterminada del seu ordinador la Comic Sans

La broma ja ha durat prou. Després de molts anys de sospites, ara ja es pot dir ben obertament: eScrIUre AlEAtòRiAmeNt aMb MiNúsCuLeS i MaJúsCuLeS nO És dE JoVEs sInÓ d’ImbÈCilS. El descobriment l’ha fet un equip de lingüistes de la Universitat de Girona, tot i que ells mateixos han sigut els primers en reconèixer que “l’anomalia és tan òbvia i flagrant que l’hauria pogut detectar qualsevol persona mediocre sense cap habilitat especial. Fins i tot, algun treballador de Correus. Si més no, dels que saben llegir”.

La construcció de paraules combinant lletres majúscules i minúscules de manera indiscriminada és un fenomen habitual entre hipsters, swaggers i altres col·lectius amb problemes d’autoestima. Els investigadors gironins apunten que “aquesta gentalla és la mateixa que no posa accents a les paraules o, encara pitjor, que té com a lletra predeterminada del seu ordinador la Comic Sans”. En definitiva, “quincalla urbana amb un vocabulari més pobre que el de qualsevol lector de Javier Cercas. Fins i tot, que el del propi Javier Cercas”.

Precisament, diversos experts en literatura i altres coses irrellevants han assegurat recentment que aquest nou tarannà literari –la mescla arbitrària i indocumentada de majúscules amb minúscules– pot servir per comunicar-se millor amb persones d’intel·lectes més aviat justets. “És per això que, quan Convergència i Unió fa mítings davant els grans empresaris catalans, prefereix presentar-se com a CiU. Ja se sap que als consellers de les grans companyies se’ls hi ha de posar facilet”, han justificat.

Seguint aquest exemple, ja hi ha dues institucions del país que volen provar la redacció de textos intercalant majúscules amb minúscules per veure si, d’aquesta manera, connecten millor amb el públic més jove. En el cas de l’Institut d’Estudis Catalans, per apropar-se als adolescents interessats en l’escriptura. En el cas de l’Església, per apropar-se als adolescents… en general.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies