benegre.cat
Notícies

Milers de catalans preparen les seves evasives sobre la independència de cara als sopars familiars per Espanya

Després d'anys d'intentar-se explicar infructuosament molts opten ara per fugir d'estudi i esperar "que la Història faci el seu camí"

“¡Oye! ¿Cuando os independicéis podremos venir a veros o pondréis fontera? No reneguéis de nosotros, que somos familia ¿eh?”. Comentaris com aquest en to de conya acostumen a precedir una pluja de ganivets argumentals contra els catalans que passen les festes de Nadal amb els seus familiars espanyols. El moment clau, el moment de mirar a l’abisme i decidir si s’hi cau o no acostuma a ser una frase tipus “¿pero por qué os queréis independizar? ¿Qué os hemos hecho? Los catalanes siempre estáis pidiendo…”. En aquest punt, durant anys, als catalans els ha palpitat la templa i, fent un esforç per mantenir les pulsacions baixes, han empassat saliva i han explicat el tema amb calma i bones paraules. Això, molt sovint, acabava amb un recargolament virulent del familiar espanyol fins que la conversa pujava una mica de to i acabava en abandonament per no fer-se mal.

Aquest any, però, la moda entre els catalans seran les evasives. “Estem en un punt de no retorn pel que fa a la independència i sé que els meus familiars m’estan esperant amb ganes per posar-me del revés”, explicava Adrià Márquez de Cardona però amb familiars a Badajoz. En aquest sentit, l’ANC ha editat un Argumentari de l’Evasiva que proposa diverses opcions. Quan el familiar en qüestió llenci el tema, es pot optar pel desconcert absurd amb respostes com:

-Sabieu que l’altre dia vaig menjar gat? És una recepta medieval, té gust de pollastre.

-M’he fet una funda nòrdica amb cabell humà. Proveu-ho, dóna molt més caliu.

-Estem segurs que les mandarines no són taronges pigmees o les taronges mandarines amb gegantisme?

La llista de l’ANC dóna fins a 100 opcions per sortir de la conversa sobre l’independentisme sense prendre mal. Molts catalans, porten ja uns dies pensant en el seu propi argumentari per quan aquell cunyat, aquell sogre o aquell cosí que li agrada tant tocar el voraviu (i no pensa deixar passar la oportunitat de dir-te tot el que pensa sí o sí), no t’amarguin les festes.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies