benegre.cat
Notícies

La Generalitat posa en marxa la campanya "no abandonis el paraigües, ell mai no ho faria"

Amb l'arribada del mal temps es preveu que 1 de cada 3 catalans perdrà el paraigües en un lloc puúblic

El mal temps ha arribat a Catalunya i els catalans no hi estem acostumats. “Jo sóc dels que sempre el perdo”, explica Miquel Aranyó, veí del Poblenou, “i mira que m’hi esforço! Sempre que entro a un restaurant o al tren i deixo el paraigües faig un esforç mental conscient un ‘recorda que has deixat el paraigües aquí’. Però no sé què passa… després penso en altres coses i me l’oblido”.

Segons càlculs de l’IDESCAT, 1 de cada 3 catalans s’oblidaran el paraigües en un lloc públic durant la temporada de pluges que ara arrenca. Això significa més de 2 milions de paraigües perduts, que suposen un seriós problema ecològic. “Quan un paraigües s’abandona”, expliquen des de la brigada mediambiental de l’Ajuntament de Barcelona “s’engega tota un cadena de tractament del residu perquè els paraigües tenen metall, tenen plàstic, de vegades tenen fusta… i tot això s’ha de separar i tractar. És un procés molt costós, però que evita que es generi molta brossa”. Per minimitzar que es generin tants residus, la Generalitat ha posat en marxa la campanya “no l’abandonis, ell mai no ho faria” per sensibilitzar la població. “Es tracta” explicava Francesc Homs “d’establir una relació pràcticament emocional entre la persona i el seu paraigües. Perquè el paraigües ens l’oblidem perquè en aquell precís moment no plou i, com que no el necessitem, ni pensem en la seva existència. És a dir, que és una relació molt funcional, gens emotiva. Si aconseguim que l’usurai estimi el seu paraigües, no se l’oblidarà, perquè ningú s’oblida d’algú que estima. És recargolat, però es veu que pot funcionar”.

La campanya es posa en marxa de manera immediata per l’actual temporal, però ha trobat l’oposició frontal del Gremi de Paraigüers de Catalunya: “per què creieu que no fem anuncis per vendre paraigües? No ens cal perquè us els oblideu i n’heu de comprar més. Ara què farem?! Ens sembla gravíssim”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies